Хранителен режим за студент

Здравейте,

Връщам се към редовното трениране и искам да си селектирам и добър хранителен режим. Бих искал да ви помоля за съдействие. Ето някои неща, които да имате предвид ако имате желанието да ми предложите режим:

1. Движа се много на ден, тъй като главно ходя пеша до университета (25 минути до него), а и всеки ден имам задачи, които изискват ходене, т.е. не водя уседнал начин на живот. Работя три пъти в седмицата работа, която изисква непрекъснато ходене, тоест горя доста калории.

2. 1.88/87 килограма съм с 16% телесна мазнина. Целта ми е да стана по-голям, но да изчистя излишните мазнини.

3. За момента гледам да ям главно яйца с бекон и кашкавал за закуска, за обяд и вечеря главно паста, пиле, но редовно хапвам и “чийт фууд”.

Много ще се радвам ако ми помогнете. 🙂

09.10.17
15:36

Махни чийт фууд-а

09.10.17
22:29

Бих ти препоръчал да започнеш да следиш калорийния си прием

Красимире, няма как да ти се даде готов хранителен режим. Не че няма, но това едно от най-грешните и безуспешни неща, които могат да се направят.

Само за пример, ако ти кажа всеки ден в следващите 12 месеца да ядеш сутрин риба, а ти не обичаш или дори мразиш риба, колко мислиш, че ще изкараш? Или пък ако ти кажа сутрин да ядеш овесени ядки, но след няколко дни решиш да разнообразиш, но не знаеш как, понеже нямаш представа на каква база аз съм решил да ти напиша сутрин да ядеш овес.

Не. Трябва сам да се научиш да изграждаш менюто си, а за това ще трябва да отделиш време и да натрупаш знания на тема хранене.

Като за старт, препоръчвам да стартираш от Хранене за начинаещи, а след може да продължиш и с останалите статии в секция хранене.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.10.17 09:22.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1