12.10.17
23:35
Здравейте хора 🙂
Започвам с това, че съм на 24 г. 183м. и 98кг. за сега!
До2012 спортувах активно футбол и бях 75кг. След спирането през 2015 лятото бях 78-80 кг. И както виждате в момента съм с 20кг. отгоре..
Истината е, че докато спортувах не спазвах абсолютнп никакви режими. Хапвах си от всичко... по МНОГО! Но дори и 1 хляб да изям на ден, след това на стадиона с 15 км бягане на ден този хляб се изпаряваше..
Този начин на хранене ми се отрази зле, след спирането на активния спорт.
В момента искам да сваля в корема и бедрата. След застоялия ми живот в средата на април започнах да тренирам. За 3 месеца смъкнах 5кг. и бях 93. За жалост сериозен проблем в кръста(който отмина вече) и цял август в отпуск, където от обикаляне по роднини и чужбина се отпуснах МНОГО. Сега съм отново 98кг.
Това, което направих преди е да спра напълно тестени закуски. Намалих хляба на 8-9 филии на ден.. и да ТОВА е намаление за мен, като преди това количество съм го омитал на 1 хапване.
Намалих газираното почти до минимум. Сладкото го намалих до 2 шоколада в седмицата.
От храната харесвам всичко, така че мисля да мина на ВМ-НВХ.
И ето къде идва проблема ми!!!
Не мога да тренирам всеки ден. Редувам една седмица първа смяна и енда седмица втора смяна. Мога да тренирам само, когато съм първа смяна, след работа.
Всеки ден имам 30-40мин. колоездене или 60-70мин. ходене пеш, общо отиване и връщане. Става въпрос за отиването до работното място, което е на 4-5км.
А тренировката ми се състоят от 15-20 мин. кросче и изкачване на едно от тепетата в Пловдив + шкембени(коремни) преси.
Общо взето в това се състои “тренировката” ми. Знам, че адски малко, но и дупето ми тежи и се изнорявам за повече.. за сега.
Моля ви, препоръчайте ми Фет бърнър. Лично ми предложиха едни хапчета Захир, но не ми се ще да взимам от тях. Спрял съм се на Universal Animal Cuts. Ако има друг вариант, съобразен със слабите ми тренировни, който да е по-добър, споделете.
Това е от мен, поздрави и до скоро!
П. С. забравих да добавя, че не пуша цигари и не пия кафета. Алкохол пия, но не е често!
12.10.17
23:47
Ще ти препоръчам моят фат-бърнър:
1.шест дни в седмицата-силови тренировки.
2.един път седмично-тежък-крос фит.
3.ВМНВД.
4.калориен дефицит-ежедневен.
5.максимално динамично ежедневие.
Лично мнение:
Работи безотказно.
Казаното е базирано на личен опит и не е задължително да е вярно.
Както споменах, тренировките няма как да се променят от написаното по-горе. След време, когато имам въздух и енергия за повече, ще бъде повече.
Затова ми трябва някаква химия, защото с тези леки тренировки през седмица трудно ще постигна нещо.
13.10.17
01:30
Късмет then.
14.10.17
11:12
Здрасти!
Не ти трябва фет бърнър според мен. Подозирам, че има какво още да оправяш при храненето и подобрявайки го, макар и с малки стъпки, нещата ще започнат да се случват.
Може да опишеш храната си за последните 3 дни например.
Дори мисля, че е добра идея да си водиш дневник тук. 🙂
А каква е причината да не можеш да тренираш, когато си втора смяна?
ПП: изобщо не е нужно да тренираш всеки ден, но ако може да измислиш 3 пъти седмично в седмиците, когато си втора смяна, би било ок.
Тъй като съм от 14 часа на работа, а тръгвам около 13ч.
Сутрин ставам около 9:30-10, малко ангажименти ако имам и няма как да отделя за тренировки. Защото обикновено тренирам около час и 15м.
След работа няма как, защото докато се прибера става 23ч.
Лошо правя, че и хапвам понякога след този час, но и няма как като изпитвам доста глад, а не си лягам веднага.
Мисля, че бих могъл да направя по 2-3 по-леки тренировки.
Хапването ми за 3 дни беше предимно в готовите салатки, които ги има в големите вериги. Около 8 яйца съм изял на няколко пъти. Пържени, леко рохки но ги правя на много бавен огън и без растителни мазнини. Яйцата бяха за обед и вечеря вчера. Събота през деня яйца, а вечер зеленчуков шницел и картофено кюфте.
Не ми е много правилно храненето, знам това.
П.С. И все пак се реших да взема бърнър, ще си поръчам Syntax Fyre Original.
Как е най-добре да го приемам, в седмиците само, когато имам интензивни тренировки или всеки ден, без значение, дали ще тренорам или не?
16.10.17
11:46
Бърнърите са от полза най-вече, когато процесът на отслабване вече е задействан и най-вече, когато процентът излишни мазнини стане нисък. Иначе казано, в твоя случай ефектът ще е нулев, няма смисъл да купуваш на този етап.
Основният ефект идва от храненето и физическата активност. За съжаление начинът на описване на храненето ти не носи особено полезна информация. За да поддържаш тегло от 100 кг при ръст от 180 см, значи или имаш сериозен хормонален дисбаланс, или си похапваш много повече от няколко яйца и салати на ден. Къде са тези 2 шоколада на седмица, за които пишеш в първия пост, или тези 8-9 филии хляб на ден?
Ако решиш да поемеп по по-правилния път и да обърнеш сериозно внимание на храненето си вместо да разчиташ на хранителните добавки да свършат цялата работа, препоръчвам в следващите 3-4 дни да записваш някъде подробно какво ядеш и пиеш, в колко часа го ядеш и пиеш и в какви количества. След това сподели тук за съвети. Вероника предложи да водиш и дневник, което ще е още по-голям плюс.
За тренировките, не е нужно абсолютно всеки ден да отделяш по няколко часа, но съвсем спокойно можеш да правиш упражнения със собствено тегло всеки ден и това да ти отнема не повече от 15 минути. Няколко серии лицеви опори, няколко коремни преси, няколко клекове със собствено тегло и си готов. Макар вече да имаш немалко движение през деня състоящо се от ходене и колоездене, натоварването на мускулите дори и със собствено тегло ще е от голям плюс.
Ако все пак си решен да си вземеш бърнър, за Fyre може да прегледаш начина на употреба тук. Ще се повторя обаче, че на този етап няма смисъл.
16.10.17
11:52
Не се превръщай в поредната жертва на рекламната индустрия. Фет бърнърите не си заслужават парите.
Планът който си си набелязал е добър. Само бъди постоянен и дръж простите въглехидрати на минимум.
Здравейте, благодаря ви, че отделяте внимание!
Велев, тренировките вкъщи са ясни. Коремните и лицевите се правят. Говорех за по интензивни и натоварващи тренировки за самото отслабване. Защото изкачването на хълма и бягането са напълно достатъчни. Има дни, в които изкачването ми стига и след това си минавам на коремните и лицевите.
Искам да добава, че поради лек проблем в рамото лицеви правя по-рядко.
За храната в първия пост е това, което хапвам най-често. Сега през уикенда беше изключение малкото ми хранене. Вчера също. Вчера съм хапнал на обед грах яхния и вечер за съжаление доста късно хапнах едни тиквички на фурна.
Много сиренце си похапвам също, ако е важно за отбелязване.
Днес съм на една ябълка сутринта и сега на обед ще хапна мусака. За вечерта не съм преценил какво ще си правя за хапване. Имам много и най-различни меса в хладилнкка, но най-вероятно ще си направя тиквички отново и за утре ще направя нещо на скара.
За Fyra го поръчах, но ае оказа, че нямало. Не съм поръчвал друг за сега.
Може да помисля за Л-аргинин, че вече доста хора плюете по бърнърите.