Тибетска Гимнастика

Петимата тибетци – среща с духовното и мистичното...

Трябва да се погрижим за себе си, но как?
Започваме с най-простото – физически упражнения. „Петимата тибетци” са прости упражнения, не изискват сила, тежести, а само малко желание за промяна. Физическото тяло без физически упражнения не съществува нормално! Няма нужда от примери, всички знаем ползата от движението, от физическите упражнения. Кой знае защо забравяме, че те трябва да се правят цял живот.
“Петима тибетци” е за система от движения, които са основани върху йога философията.
Петте тибетски ритуала нормализират зрението, слуха, повишават работоспособността. Действат срещу стареене, поддържат тялото в прекрасна кондиция и дори помагат за отслабване.Изпълнявани редовно, упражненията възстановяват здравето, лекуват тялото и душата.
Системата се състои от пет упражнения, всяко от които се повтаря по 21 пъти, мистично и перфектно число при тибетците.
Не бива да се изморявате твърде много и да се натоварвате дотолкова, че да се задъхате.Цялата система може да се направи за не повече от 15-20 минути. Ако започнете да дишате трудно, значи че тялото ви преминава в нискокислородно състояние и трябва да редуцирате темпото.

Преди да започнете, се опитайте да дишате равномерно в четири фази – вдишване, задържане на въздуха в дробовете, издишване, задържане на дробовете празни с познатото на много от вас дишане с диафрагмата. Вдишайте по време на движение нагоре, а издишайте по време на движение надолу.

-Първото тибетско упражнение активизира енергийните канали в цялото тяло.
-Второто упражнение от Петимата тибетци хармонизира работата на бъбреците, щитовидната жлеза, храносмилателната система и половите органи
-Третото упражнение влияе върху чакрата на слънчевия сплит и върху зоната на сърцето. Засилва действието на второто упражнение, освен това помага при болки в гърба, врата и синузит.
-Четвъртото упражнение от Петимата тибетци стимулира сакралната област, в която се пресичат меридианите и енергийните движения.
-И последното упражнение от Петимата тибетци променя енергийното движение и активира тонуса.

Резюме

Петимата тибетски ритуала позволяват дори на хора в преклонна възраст да постигнат невероятни резултати за подмладяване и укрепване на здравето. Всичко, което се иска от вас е постоянство.

Темата беше редактирана от Божидар Христов на 16.10.17 11:35.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1