18.10.17
16:42
Здравейте ,
Общо взето както се подразбира от заглавието , поради това си заболяване се налага да се върна към редовното взимане на кортизол под формата на теблетки . Общо взето историята с предишното ми редновно взимане на кортизол е както се очаква трагична - бях 20 килограма отгоре ,което определено беше меко казано неприятно
След като ги спрях (преди 3 години ) нямах проблеми ,и започнах поетапно чистене на мазнините ( за което благодаря на статиите тук ,бяха ми изключително полезни ) ,и успях да нормализирам теглото си ( 65 кг при 173 см ,19 години ) ,като и до ден днешен не спирам да спортувам ( предимно активно футбол ,като всъщност от няколко месеца нямам възможността да играя ,защото астмата ми се обостри ). Ако има значение ,взимам диопропинат и формотерол
Не искам да се докарам до предишното си състояние , за това искам да попитам спазването на режим , редовното ходене на фитнес ,дали би дало ефект срещу напълняването?
Благодаря Предварително 🙂
Темата беше редактирана от Симеон Божидаров на 18.10.17 17:44.
20.10.17
06:07
Би дало разбира се, а аз като астматик бип ти препоръчал плуването с две ръце. за това заболяване е много добър спорт / а и не само/ .
20.10.17
10:44
Аз също имах тежка астма като малък.Един лекар каза на баща ми да ме запише на плуване и така и стана.Четири или пет години по-късно астмата замря.
Плуването е наистина много подходящ спорт за астматици.