Въпрос относно добавки

22.10.17
16:35

Добър ден! С плуване и колоездене се занимавам от както се се помня. Но от скоро се заинтересувах от качването на мускулна маса.  Преди месец и половина си взех геъйнър size max на mex днеска го свърших, върши работа, но прочетох из форумите какви ли не лошотии и вероятно истини за гейнърите, че сега съм решил да мина на протеин или в най-лош случай да си купя евтин 5-6 кила евтин гейнър и да му сложа кило хубав протеин според вас второто удачно ли е? И задължително ще си взема креатин харесал съм си тези две марки 4D Nutrition Creatine и AMIX Creatine Monohydrate Powder.
Ето ги марките
BIOTECH USA Protein Power 4 кг по 60 гр на ден - две дози

EVERBUILD Mass Build гейнър 5.5 кг по 100 гр на ден две дози
AMIX CarboJet ™ Basic 6 кг ще пия по две дози от 50 гр, защото не могат да ме убедят,че с някаква смешна дозичка от 50 гр ще постигна нещо.
Size max на Мех по доза и половина
4D Nutrition Whey Phase 4кг по две дози на ден общо 70 грама

Ще си взема расфасофка дето ще ми стигне за около 2 месеца Харесал съм си тези протеини и гейнъри, защото не съм някое богаташко синче, което може да си купи добавки за 300 лева, които да свършат за 10 дена, търся най-доброто между цена и качество! Малтодекстринът вреден ли е?
Имам още един въпрос от две години ям по 200 грама овесени ядки на ден, тука развивам една дискусия с плувците, те ми викат, че съм щял да смъкна от тях не знам какво, аз им обяснявам пък, че се дават на животните, за да качват. Според вас те идиоти ли са?

Темата беше редактирана от ЦВЕТКО на 22.10.17 16:35.

22.10.17
17:09

Въпроса ти е за добавки, но аз ще ти дам друг ъгъл да погледнеш на ситуацията.

За натурално качване трябват няколко основни неща. Едното е да тренираш - ако не тренираш мускулите, тялото няма стимул да прави мускули. Другото е да си в калориен излишък - да ядеш повече отколкото гориш. Погледни как се смята това ако не знаеш. И третото е да си набавяш достатъчно протеин.

Яж мръвки ако можеш, тези прахове са за хора, които поради една или друга причина не могат да си набавят протеините и/или калориите.

С овес можеш и да свалиш, можеш и да качиш - зависи колко точно овес и други неща ядеш. Ако си в калориен дефицит ще сваляш. Ако си в излишък ще качваш.

22.10.17
17:16

Значи аз месо ям, различно, но ям, ако не бухам по една буца сирене и съм готов, проблемът е че не мога да седя и да маам по цял ден, затова ми беше питането шейка ще го пия след тренировка, а монохидрата преди. Какво мислите за тези марки дето съм си харесал?

Гейнърите не са лоши продукти, просто са много неизгодни като покупка, особено тези на по-читави производители, а това ги прави подходящи най-вече в крайни ситуации. Наскоро коментирахме такава във форума.

Дали ще комбинираш нискокачествен гейнър с протеин или малтодекстрин с протеин, е все така неизгодно. Отделно, по-евтините гейнъри обикновено са с повече захари и по-лошо балансирани като съотношение въглехидрати/протеин/мазнини.

Малтодекстринът не е вреден, чудесен избор е, но е твърде скъпа захар.

Най-добрият вариант е въглехидратите да си ги набавяш с храната, а ако не стига протеин в храненето, да добавиш като пудра. Не мисля, че е толкова трудно, но ако не можеш да “седиш и да мааш по цял ден” както ти се изрази, ще трябва да отвориш портфейла по-широко. 🙂

От овеса, както Димо отбеляза, може да качваш, може и да сваляш. Няма специални храни за качване, нито такива за сваляне. Всичко е до енергиен баланс. Това, че се ползва като храна за животни е съвсем друго, просто е евтина и сравнително питателна храна.

24.10.17
17:53

а от тези добавки, които съм избрал кой креатин ми препоръчваш и кой проетеин/гейнър?

24.10.17
18:38

Чудно ми е (меко казано), че питаш консултант на сайта, конкретно за продукти, които не се предлагат в бб тийм магазина.

26.10.17
00:33

А на мен ми е чудно, че е поредния шаран лапнал въдицата на силабг.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1