Чудна работа с два кантара за мерене.

25.10.17
05:52

Така,така имам един проблем не,че е голям проблем.  Имам два кантара един електронен и още един механичен. Разликата е,че двата ме изкарват различно.
Електронния ме изкарва 74,5. Механичния 76 и половина почти. Интересно ми е има ли сте такива случай с вашите кантари разбира се ако имате такива и то вкъщи да отчитат по-различен начин ще ми е интересно да чуя някой коментар.

Напълно нормално е да има разлика. Само това, че едното е механика, а другото електроника може да доведе до коренно различни резултати.

Електронните в общия случай са по-точни, макар че не е гаранция.

Избери си един от двата и се мери само на него. Важно е постоянството, а дали реално си с 1 кг повече или по-малко... голяма работа.

Нормално е да има разлика, най-малкото заради различния принцип на работа. Всъщност важното е да се мериш винаги на един и същ кантар, за да може грешката да бъде постоянна величина и да се види тенденция (т.е. да се види дали качваш, отслабваш или поддържаш). Това е... а дали на практика тежиш 1-2 kg повече или по-малко - това е без значение (освен ако не си състезател в спорт с категории).

Тегли се само на един (на електронния ако питаш мен) и задължително поставяй кантара на едно и също място, тъй като показва различни стойности ако има наклонения по пода. Аз това съм забелязал с моя електронния.
А и много зависи колко сол си консумирала предния ден. Имало е случаи при мен да съм тежал с 2-3 килограма повече на следващата сутрин само защото тялото ми задържа течности.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1