Повдигане на щанга до брадата различия.

26.10.17
05:59

Интересно доста хора го правят това упражнение различно. Едни го вдигат баш до брадата дори над нея. Други до нивото на гърдите долната част някъде. Та се чудя как е по-правилно да се прави това упражнение? Ще се радвам да чуя някой мнения за техниката на това упражнение в интернет видят доста различни клипове всеки си прави както си знае упражнението поне това са моите  виждания за него. Ето 3-три  линка с различна техника https://www.youtube.com/watch?v=Z1FeTosAgI0

https://www.youtube.com/watch?v=wfGv49dNa6A

https://www.youtube.com/watch?v=hRKgETX3I98

От изброените клипове, най-близко до читава техника е само последният и то само първите му 2 повторения, понеже се прави на мъж с тежестите и техниката отива на кино след второто. А точно с това упражнение най-малко трябва да се прави компромис с техниката.

След като прегледах около 30тина клипа и се нагледах на техники от ужасна по ужасна, успях да се спра на този клип на Джим Стопани като най-читав.

Едни от най-важните неща за запомняне са:
- ширината на хвата е раменен или по-широк, с цел по-добра активация на раменете.
- лактите се повдигат максимум до паралел с пода
- ръцете (дланите) са винаги под нивото на лактите
- щангата или дъмбелите са максимално близо до тялото
- ако се изпълнява с цел хипертрофия, оставяш егото вкъщи и работиш с много леки тежести, които позволяват правилна техника (не като пича от 3тия клип). Много хора надценяват твърде много силата и способностите на раменните глави.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1