Не мога да започна да тренирам

04.11.17
17:30

Здравейте! Пиша тази тема, която е зов за помощ. От край време ме тормози една тъпа мисъл, поради която не мога да започна да ходя на фитнес.

Имам ментална болест, която иска от мен да правя всичко перфектно. Което е ужасно. При това много. Проблемът е там, че именно заради болестта ми не мога да продължа да тренирам фитнес.

Та малко история за мен - тренирах месец, месец и нещо максимум през лятото, като не пропусках ден. След това спрях и започнах отново на 17 октомври тази година.

Проблемът стана когато се сетих, че не съм си правил снимка преди трансформацията ми. Това се случва няколко дена след като започнах да тренирам на 17ти. Самата мисъл, че не съм се снимал в точния момент ме тормози. Сега изпитвам нуждата да изчакам 3 месеца за да се води отново че започвам да ходя на фитнес сериозно, за да мога тогава да си направя снимките.

Причината поради която обръщам такова внимание на такива малки детайли е защото искам да си следя прогреса религиозно. Искам да си смятам макросите, да записвам колко килограма тежести съм използвал при всяка тренировка и така нататък. Абе сиреч - сериозна работа. И ако започна по несериозен начин с пътешествието към извайване на така мечтаната физика (а именно да не изчакам 2-3 месеца а да си продължа да ходя на фитнес) то ще смятам това като фал старт и се опасявам, че това неприятно чувство, което изпитвам сега, ще продължи да съществува у мен до края на живота ми. ю

Въпросите са следните:
1. Да кажа ли майната на всичко и да продължа да тренирам, като тогава да си направя снимките и след това вече да си следя прогреса?
2. Ще се води ли че съм започнал да ходя сериозно на фитнес ако започна следващата седмица и не спирам? Какво се определя като сериозно ходене? Щом преди съм тренирал но съм спрял (има разлика 1-2 месеца между двете ходения) после ако почна да ходя на фитнес сериозно, то ще се води ли че съм почнал да ходя сериозно на фитнес от другата седмица примерно. Знам че става малко объркано, но просто в мозъка ми е пълна каша.

Обобщение за тези, които не са разбрали нищо 😄 - Искам да тренирам. Но не мога, защото си мисля, че ще трябва да изчакам 2-3 месеца преди да се води че съм спрял с фитеса и съответно да почна наново и тогава чак да си направя снимките. Да игнорирам ли всичките тези притеснения и как да не обръщам внимание на този детайл, като след това ще следя макроси и всякакви други дреболии?

Това е всичко. Ако някой е разбрал нещо, то моля за съвет. Благодаря ви!

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

04.11.17
17:45

Tрансформация не е имало. Абе цялото ти мнение звучи абсурдно, вероятно си на 12.

Мнението беше редактирано от Madboy на 04.11.17 17:47.

Здрасти!

За да не стават грешки в превода, наистина ли имаш заболяване, диагностицирано от специалист или просто ти го наричаш така, за да илюстрираш серозността на нещата?
Важно е да се уточни, защото ако е първото, то е редно да добавиш и дали работите със специалиста по подобряване на състоянието, какви са неговите съвети и т.н.

Въпреки че не знам горната информация, а е важна, ще споделя своето мнение.
Няма лошо да искаш да си перфектен, но много неща не зависят от теб и не можеш да контролираш. Така че няма как да си винаги на 100% перфектен. Ако очакваш обратното, разочарованията ще следват.

Няма такова правило, че ако си спрял 3 месеца тренировки, това те връща обратно на стартова позиция.
Най-прост пример: вземи състезател, който е започнал спорта Х когато е бил дете. Тренирал/състезавал се е 20 години и прекратявайки състезателната си спортна кариера, решава да си даде почивка 3 месеца, след което да преструктурира активността си.
Вярвай ми, след тези 3 месеца не се връща в позиция “начинаещ”.

Да, примерът не дава препратки към теб, но идеята ми е, че не само значение има колко време си тренирал, а как и какво си правил. Прекъснал си известно време, майната му. Минало е.
Не чакай още 3 месеца, след като имаш желание и възможност да тренираш.

Първо, че колкото и да ти се иска, дори и да изчакаш 3 месеца, няма как да си 1:1 идентичен с това, което е било, когато си забравил да си вземеш снимки.
Второ, няма правило, че задължително трябва да си вземеш начални снимки, за да си следиш прогреса. Даа, хубаво е, но и там си има особености и много, много трудно може да направиш снимки в идентични условия. Затова се ползват просто като ориентир, а не като закон.
Трето, не само чрез снимки се следи прогресът.

Не знам дали и моите мисли не са малко хаотични, но накратко:
- отивай да тренираш 🙂
- ако вземането на мерки/снимки и тегленето на храната те прави щастлив - действай; ако ли не - работи по въпроса да намаляваш нещата, които те натоварват
- ако в действителност имаш диагностицирано заболяване, се надявам, че споделяш с терапевта си

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.11.17 17:48.

04.11.17
18:54

Много объркана тема нито,разбрах нито нищо..

05.11.17
10:07

Виж сега, момиче/ момче. Само ще ти кажа: ОТИВАЙ ДА ТРЕНИРАШ, защото докато отменяш постоянно нищо не постигаш. И аз съм перфекционистка, донякъде те разбирам, но в никакъв случай не се отказвам! Независимо дали не съм си направила снимка, забравила съм да изтегля на кантара, нещо съм сгрешила с хран.режим аз ПРОДЪЛЖАВАМ да ходя на фитнес и се опитам, КОЛКОТО МОГА да се храня здравословно. И имам чувството, че тези не си перфекционист/ка, а просто обичаш да отлагаш с някакви тъпи извинения!
Съжалявам, ако е прозвучало грубо, но понякога най-добре може да разбереш по този начин

Мнението беше редактирано от polinns на 05.11.17 10:08.

МД

06.11.17
21:11

ОКР ли имаш?
И аз го имам.

06.11.17
21:28

Имам ментална болест, която иска от мен да правя всичко перфектно. Което е ужасно. При това много. Проблемът е там, че именно заради болестта ми не мога да продължа да тренирам фитнес.

Ами тогава го прави перфектно, засега само се оплакваш. Отивай да тренираш, вдигай, брой, вписвай и бъди перфектен.

Carbohydrate

06.11.17
22:02

Ти си много далеч от това, че започвайки фитнес, ще имаш някаква промяна изобщо, даже след 3 месеца, до като си правиш планове в неправилна посока))...Ти търсиш резултат още преди да си тръгнал на фитнес, а трябва да търсиш правилност на проведена тренировка и нищо повече! Резултата е следствие на проведена правилно тренировка и спазен режим!

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1