Често уриниране след прием на креатин

12.11.17
17:18

Здравейте искам да попитам нормално ли е след приемането на креатин монохидрат от hi tec да уринирам по често ? На всеки 20-30 минути . Пия по 3 литра вода на ден ,пиех по толкова и преди да започна да приемам креатина и не уринирах толкова често..

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 12.11.17 17:27.

13.11.17
00:03

В началото е нормално, при мен е така.

Каква доза креатин приемаш на ден?

Има мерителна лъжичка , взимам 3/4 от нея ,толкова пише ,че трябва на опаковката.

При такава нормална доза не би трябвало да ходиш да пикаш през 30 минути, при положение че не си увеличавал приемът на течности. За мен не е нормално.

Питах за дозата, понеже ако правиш зареждаща фаза и пиеш по 20-30 грама на ден, по-бих го приел за нормално.

Има 2 теоретични възможности за случващото се, за които се сещам.

1. Креатинът е некачествен, не е добре пречистен и в него има нещо, което организмът ти бърза да изхвърли.

2. Поради някаква несвързана с качеството причина, организмът ти метаболизира по-голямата част от приетия креатин до креатинин, вместо креатинът да отиде в мускулите. Креатининът е отпадъчно вещество и също се изхвърля чрез урината.

Ако наистина смяташ, че нищо друго не си променял и честото уриниране е следствие на креатина, аз лично бих спрял да приемам от продукта. Можеш да опиташ с друга, по-известна и доказана марка. Ако и там положението е същото, на твое място не бих приемал креатин като добавка.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.11.17 12:29.

Ще опитам с друга марка ,ако ефектът е същия ще спра. Благодаря за съветите 🙂

Присетих се за още една възможност. Зависи в какъв момент от деня приемаш креатина и с какво количество вода.

Ако го приемаш например във време, в което вече си добре хидратиран, например по обяд, вече си изпил голямо количество вода и все още не си тренирал, и ако изведнъж изпиеш 500 мл вода на екс заедно с креатина, е нормално организмът да те прати до доалетната 1-2-3 пъти през 20-30 минути, за да запази водния баланс.

Може да опиташ да го приемаш след тренировката, когато на организма са му нужни малко повече течности и с по-малко вода, например 200-300 мл.

Ако обаче ходенето продължава повече от 1-2 пъти и е през целия ден, тогава предишния ми коментар си остава.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1