Бицепс

20.05.04
21:24

Искам да направя бицепс.Някой може да пита за какво пък ти е токлкова.Като вдигам за някоя голяма мускулна група ръцете ми се изморяват а мускула който трябва да е трениран е леко загрят.Но работата е там- имам два дъмпела.Нямам време да ходя  през ден на зала и затова ще трябва с тези два дъмпела.Та възможно ли е да се направи добра тренировка с тях и какво би включвала тя?

20.05.04
22:24

Виж приятел, с дъмпели можеш да направиш много(макар че съм фен на щангите)...Примерно чукове, концентрирано,  или взимаш единия дъмпел, облягаш си ръката на рамката на вратата и почваш,ако са ти леки дъмпелите прави малки почивки, свършиш с едната ръка и почваш с другата веднага.Импровизирай, дори можеш да си направиш и скотова пейка, трябват ти само малко дъски.Един приятел(мир на праха му- прекали с анаболите горкият идиот ) си беше направил скотова пейка точно от дъски и не беше лоша- като я облицова стана за чудо и приказ...

20.05.04
23:39

Freddie moje li da obqsnish ne6to pove4e za tehnikata na izpalnenie za uprajnenieto koeto govorish da se pravi na ramkata na vratata :oops:  :roll:

21.05.04
10:12

Не е задължително да е на вратата, просто намираш вертикална опора,
на която да опреш хубаво ръката(но мисля, че на рамката на вратата е най-удобно).
Но все пак наблегни на сгъването от седеж, като по мое мнение зъдължително трябва да включиш концентрираното сгъване - товари отлично върха на бицепса.
Това е и успех

21.05.04
11:33

Мога да ти кажа нещо което сьм правил преди години.С тези два дьмбела може да постигнеш много.Та значи клякаш и св опираш на стената,взимаш дьмбелите и поставяш лактите на коленете.Така започваш да сьбираш рьцете.Това донякьде имитира скота ,но не сьвсем.Опитай и ще видиш каво ще почувстваш в бицепсите :wink:

22.05.04
00:52

концентрирано сгъване я разясни малко какво точно представлява

22.05.04
14:27

Представлява сгъване на ръката с опиране на лакътя в бедро.Трябва да подпреш лакътя на работещата ръка във вътрешната страна на крака, близо до коляното.После бавно сгъваш ръката под формата на дъга, без да мърдаш лакътя или гърба.
За това упражнение казват, че трябва да га правиш в края на тренировката в 3-4 серии с поне 8 повторения..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1