16.11.17
14:59
Здравейте, искам да попитам какво става когато не се приема достатъчно протеини през деня? В момента качвам, храня се стабилно 3.500 - 3.800 калории на ден но като цяло ям 130 - 135 гр протеини на ден а мисля че препоръчително е 175-190 гр за мен. Имам малък бюджет затова не мога да ям пилешко месо всеки двн всяко хранене.. мислите ли че трябва повече да се ориентирам към протеините когато качвам освен просто да гълтам калории? Благодаря!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
Всъщност голяма част от трениращоите приемат доста повече протеин от това което реално им е необходимо, тъй, че на първо време няма за какво да се притесняваш.
Набавяй си протеина когато можеш, като може да потърсиш и по-евтини варианти от пилешкото месо.
казано от DB. на 16.11.17, 14:59:
Здравейте, искам да попитам какво става когато не се приема достатъчно протеини през деня? В момента качвам, храня се стабилно 3.500 - 3.800 калории на ден но като цяло ям 130 - 135 гр протеини на ден а мисля че препоръчително е 175-190 гр за мен. Имам малък бюджет затова не мога да ям пилешко месо всеки двн всяко хранене.. мислите ли че трябва повече да се ориентирам към протеините когато качвам освен просто да гълтам калории? Благодаря!
Колко тежиш?
Принципно за да качваш е достатъчно да си в калориен излишък.
16.11.17
15:26
Ами към 2.2 гр. на телесно тегло го дават протеина, за да се чаква мускулна маса.........а не просто само увеличаване на килограмите. Иначе с калориен излишък ще качваш, ама колко от това ще е мускул. Също така, не е необходимо само пиле да ядеш, яйцата също са си оферта.
Имай предвид и нещо друго: както си 80 кг. ти трябват 176 гр. протени на ден /80х2.2=176/, но това не значи, че ако изядеш 200 гр. пържола, си набавил протеина. В 100 гр. пилешко, протеина не е и 30 %, т.е. на 200 гр. пилешко месо -бут или гърди, си изял няма и 60 гр. протеин. Което ще рече, че за да набавиш около 170-180 гр. протеин за деня, следва общо взето да изядеш 3 пържоли по 200 гр. всяка. Зачети се тук във форума и ще видиш, че има хора, които именно заради това ежедневно ядат по 500-600 гр. месо на ден.............не колбаси, а месо. Но може да си набавяш нещата и от млечни продукти, а и не само. В редица ядки също се съдържа доволно количество протеин.
Мнението беше редактирано от Деян на 16.11.17 15:28.
Много ви благодаря за бързите отговори ще се опитам вече можеби да увелича количествата.. защото всеки ден ми остават към 35 40 грама до целтта и това доста ме дразни. Поздрави на всички!
16.11.17
16:43
Изварата е една идея по-евтин вариант.
16.11.17
16:45
Аз съм близо 110 кила и ям горе-долу толкова протеин на ден.
На 80 кила, това количество ти е достатъчно, освен ако не зобиш. Другото просто ще го изс*реш така или иначе.
16.11.17
17:44
Повечето научни данни показват, че за повечето хора около 1.7-1.8 г/кг протеин на ден са достатъчни за оптимални резултати.
Разбира се, трябва да се помни, че това са средни стойности. В някои изследвания, като това например, средната стойност е 1.6 г/кг, но един от участниците се е нуждаел от 2.8 г/кг, за да поддържа неутрален или положителен азотен баланс.
Отделно, все още е малко мъгляво дали повечето протеин не е от полза за други неща, например по-малко покачване на излишни мазнини по време на калориен излишък или пък по-добри здравословни маркери.
Изследването на de Moraes от тази година е пример като най-скорошно такова. Трудовете на Jose Antonio от последните 4-5 години също са интересни. За съжаление всички те имат своите недостатъци, но дават храна за размисъл.
Но специално на въпроса какво се случва ако не си набавяш достатъчно... или не градиш мускулна тъкан, или дори губиш такава. Това ясно се наблюдава в изследванията при участниците, които са били в неутрален или отрицателен азотен баланс.
Та, за теглото 80 кг, 130 г протеин, особено ако по-голямата част от животински произход, би следвало да са напълно достатъчни. Вероятно и с по-малко ще имаш успех, но само чрез личен експеримент ще можеш да установиш кое е оптималното количество за теб. Може да имаш добри резултати при 1.3 г/кг, но може да имаш по-добри при 1.7 г/кг, а пък току виж може да имаш още по-добри и при 2 г/кг. 🙂
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.11.17 17:46.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече