16.11.17
15:36
Като за начало искам да се представя с две три думи. Аз съм Ивайло на 18 години , съвсем начинаещ в сферата на фитнеса , но с доста прочетени страници за това как да започнем промяната и какви стъпки трябва да спазвам като цяло през този доста продължителен период. Имах известно ходене на фитнес , но с доста минимални промени , тей като върших глупости и тренирах много погрешно , а именно всеки ден. Съответно не видях промяна и се отказах в течение на обстоятелствата, но сега се завръщам начетен и с много голяма мотивация.
Характеристики Височина: 1,73 Килограми: 60 , Според това , което четох спадам към категория ектоморфи , които трудно покачват килограми и като цяло са слаби физически.
ЦЕЛИ: Покачване на мускулна маса ,подобряване на постиженията ми във фитнеса и повишаване на силата.
Тренировка: Изчетох адски много за това как да тренирам , но като за начало смятам да започна с познатия на всеки четиридневен сплит , защото силата ми намаля и нямам възможности да започна тренировка с някои базови упражнения. Ще практикувам четиридневния сплит 2 месеца , за да вида като цяло как ще ми се отрази съобразно хранителния ми режим на хранене.
Хранене: 5-6 пъти в деня , като ще се старая да ям възможно “най-чистата” храна без разни боклуци и т.н. Пиене на 3-4 литра вода. Изполвам и суроватъчен протеин на MyProtein като от него ще пия два пъти на ден. Един път като допълнителен протеин към тялото ми , а втория път веднага след тренировка с цел някакво по-бързо възстановяване.
Адски трудно ще ми бъде поради факта ,че съм още учащ и не разполагам с нужните финансови средства , затова като цяло менюто ми може да е еднообразно в някои моменти.
Темата беше редактирана от Ивайло Маринов на 16.11.17 15:38.
17.11.17
14:34
17/11/2017 Петък
Хранене:
07:00 - Половин кисело мляко със 90-100гр. овесени ядки
10:00 - 70-80гр. Пилешко месо и пържени картофи
13:00 - Зеле с пилешки джерки на фурна , 2 яйца , 1 филия хляб
15:30 - Зеле с пилешки джерки на фурна , 2 яйца , 1 филия хляб
16:30 - Доза суроватъчен протеин (23гр./30 грама доза MyProtein).
19:30 - Зеле с пилешки джерки на фурна , кисели краставички , 1 филия хляб
21:00 - Доза суроватъчен протеин (23гр/30 грама доза MyProtein).
Тренировка: 13:00 часа
Гърди / Бицепс / Предмишница и малко корем като за край
Натоварих се колкото се може максимално с повече базови упражнения:
ЗАГРЯВКА: 3 МИНУТИ БЯГАНЕ НА МАШИНА + СТРЕЧИНГ УПРАЖНЕНИЯ
ГЪРДИ
Лежанка 1х12 загряваща , 2х10 , 3х6 , 4х6 (основна) последната серия комбинирана със леко сваляне на килограмите и покачване на повторенията до достигане 10-12.
Наклонен лег с дъмбели за горна част - 1х12 , 2х10 , 3х10 , 4х8 - възможно най-много покачване на килограмите колкото смятам , че са ми възможностите за в момента.
Кофички - 3х7-8 повторения (нямах въобще сила на тях , което се случва рядко , тей като те са ми силната страна)
Разгъване на машина (незнам дали така се казва) - 4х 10-12 като за край.
БИЦЕПС:
С дъмбели: 4х10 като във всички серии комбинирах в края на 10-те повторения с по-ниска тежест до достигане на 15-20 повторения максимум.
С крив лост: 4х7-8 повторения максимална тежест.
ПРЕДМИШНИЦА:
Придърпване на тежести с помощта на въже: 3 серии по 3 кръга на серия.
КОРЕМ:
Не обръщам голямо внимание на него , а и не ми е особено важен:
3/4 серии коремни преси
Да вметна нещо: менюто е малко еднообразно в отделни дни , но тей като нямам финансови възможности , защото съм ученик хапвам каквото съм си сготвил и имам в наличност. Като цяло единственото задължително нещо , което си осигурявам сам са овесените ядки и киселото мляко на закуска, както и храненето 10:00.
Мнението беше редактирано от Ивайло Маринов на 17.11.17 14:36.
18.11.17
16:25
Хранене:
08:00 - Половин кисело мляко със 90-100гр. овесени ядки
11:00 - Зеле с пилешки джерки на фурна , 250 млн прясно мляко и кисели краставички
13:00 - Пица (със зеленчуци предимно и салам някакъв)
15:30 - Риба (80-100гр. някъде) + домат и краставичка
16:30 - Доза суроватъчен протеин (23гр./30 грама доза MyProtein).
19:30 - Варени картофи + риба
21:00 - Доза суроватъчен протеин (23гр/30 грама доза MyProtein) и каквото е останало за деня си го изяждам.
Днес е почивен ден относно тренировките.
Мнението беше редактирано от Ивайло Маринов на 18.11.17 16:26.