01.12.17
11:13
В кухнята се бърза и постоянно си под пара, ножовете падат на пода, китчън портърите ги оставят на металния плот когато чистят, понякога и самият ти за да влезеш в рамката на времето правиш глупости като да отрежеш нещо, не на дъска, абе с две думи няма смисъл.
Иначе за такива реликви като истински самурайски мечове, никога не съм имал щастието да видя на живо.
01.12.17
11:21
В кухнята се бърза и постоянно си под пара, ножовете падат на пода, китчън портърите ги оставят на металния плот когато чистят, понякога и самият ти за да влезеш в рамката на времето правиш глупости като да отрежеш нещо, не на дъска, абе с две думи няма смисъл.
Иначе за такива реликви като истински самурайски мечове, никога не съм имал щастието да видя на живо.
Бързам- не бързам, ножица не изпускам 😄 Падне ли с върха надолу -300 паунда 🙂 С годините съм си създал навици да усещам още присягането на клиент към мой инструмент и бива шляпван през ръката моментално 😄
-Ама аз, само да я видя.
-Ами гледай без да пипаш!
Мнението беше редактирано от Barberian на 01.12.17 11:22.
01.12.17
11:23
Машина, ти работиш в даден момент по един клиент, аз понякога извършвам до тридесет поръчки едновременно.
Както и да е, това е моета гледна точка, това си купувам, това ми върши работа и точно понеже не ми се занимава с 300 евро предмети в потенциялно опасна за тях среда си купувам за 30.
01.12.17
11:30
Машина, ти работиш в даден момент по един клиент, аз понякога извършвам до тридесет поръчки едновременно.
Както и да е, това е моета гледна точка, това си купувам, това ми върши работа и точно понеже не ми се занимава с 300 евро предмети в потенциялно опасна за тях среда си купувам за 30.
Аз не те съдя изобщо. На мен ми се е случвало да тръгне да пада, и това винаги заради друг човек и понеже са скъпи, спонтанната реакция е много опасна и можеш да наръгаш някой, докато панически се опиташ да ги хванеш. Има обаче нещо много различно. Ти можеш да режеш с каквото ти е кеф и това няма да отрази на качеството ти на работа. Ако аз отрежа женска коса с ножица за 50 лв, която първо дъвче, а после срязва, няма да оцелея дълго в тази професия🙂 Става така, че клиентката идва да и отрежеш цъфналите краища, а ти и правиш двойно повече + по- къса коса 🙂
Мнението беше редактирано от Barberian на 01.12.17 11:32.
Т и няма нож, които да не направи дъга, или да не се измори, е освен някой самурайски меч с печат за десетте тела, но говорим за реални неща..
Глупости...,а какво е това уморен нож ,аз не знам.
Ще направи дъга,само ако не знаеш как да го точиш...от моркови,краставици, месо няма как да стане.
Така като гледам камъчето за точене...а и масат-аматьорски работи.
Аз в кухнята има около 25 ножа,като 6-8 се ползват постоянно.
Вземи си едно канецуне гойто,отнасяй се с него като с японски нож,а не като коляшки...пък да видим, кога и каква дъга ще направи-умората казах ,че не я коментирам...
01.12.17
11:36
Абсолютно съм съгласен, това което каза мисля и аз, Никой.
Сега и при мен има фина работа, но когато се изисква просто претърквам ножа и си я върша.
Суши ножа ми си стои у дома, днес например ще ми трябва за пъстърмата и е в раницата, после пак у дома в куфара и така.
При мен има други специфични инструменти, в които инвестирам, например, палет найф, пинсета за кости, тризъбец за навиване паста, скуп лъжижа и много други.
Те и да паднат на пода не е грижа.
А и знам, че ножица се точи много по-специфично от нож.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.12.17 11:44.
01.12.17
11:38
Т и няма нож, които да не направи дъга, или да не се измори, е освен някой самурайски меч с печат за десетте тела, но говорим за реални неща..
Ще направи дъга,само ако не знаеш как да го точиш...от моркови,краставици, месо няма как да стане.
Вземи си едно канецуне гойто,отнасяй се с него като с японски нож,а не като коляшки...пък да видим, кога и каква дъга ще направи-умората казах ,че не я коментирам...
Брат, режи си с каквото ти е на сърце, твоя си работа, аз си изкарвам хляба с каквото ми е удобно и съм приел за изгодно.
Плюс, Нервак, аз това обясних, че е твърде бърза работната среда и нямам време и желание да робувам на нож.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.12.17 11:43.
01.12.17
11:45
Скоро си писах с колега и той ми обясняваше, че Еди кой модел ножици не ставали. Всеки месец ги точел. Виждал съм как точат ножици в България и видях тук. В България ги жулят на едни машини и за една година върха на ножицата намалява с драстично, който при нас е най- важен. Гледах японците на едно изложение в Лондон и не можех да отлепя очи. Специално изградена стъклена кабина, вътре 6 човека сравнително млади работят и един дърт японец ги наблюдава. Ако им се даде ножица като моята или по- скъпи (има по 1500 паунда) първо минава през дъртия, после през всички други и се връща пак при дъртия. Всеки работи на различна машина с различни фини дискове. Не мога да видя през стъклото дали е шкурка или нещо друго. После използват разни камъни, кожи, масла и тн. Абе, изкуство си е това.
Мнението беше редактирано от Barberian на 01.12.17 11:47.
01.12.17
11:49
Точно това едитнах в моето мнение, че точенето на ножици е много по-специфично от това на ножа, ако си прочел.
Аз гледах ееднъж как точат японци керамични ножове, ако ти кажа как ги тестват ще ти стане гадно.
На плоската част на нокътната плоча, само като го видях и пребледнях.
01.12.17
12:00
Точно това едитнах в моето мнение, че точенето на ножици е много по-специфично от това на ножа, ако си прочел.
Аз гледах ееднъж как точат японци керамични ножове, ако ти кажа как ги тестват ще ти стане гадно.
На плоската част на нокътната плоча, само като го видях и пребледнях.
Пак да кажа, че не те съдя. Както се казва: ” Всеки си такова жената както си иска” 😄 Баща ми е на 70 и още си точи ножовете на електрическия шмиргел на едрия камък. Две движения и е готов 😄 Свако ми, който е ловджия и той като нервака има 50 ножа, гледа и плаче 😄
01.12.17
12:06
Абе жена се такова както ТЯ иска.
01.12.17
12:15
Не е ясно какво точно се има предвид, тъй като глагола таковам /някъде се употребява и такъвам/ има много значения. Влезеш в хранителния магазин и кажеш: таковай ми един хляб, таковай ми едно кило свинско и те ти слагат в торбичката. Или пък при вулканизатора: абе я ми таковай предна дясна, че нещо ми бие при по-висока скорост ;-)))))))))))
Щото женати ако не слуша, можеш да ѝ изтаковаш един шамар по г.зо ;-)
01.12.17
14:20
И те го е и, хегемона, Джеимс, два дни ми обяснява, че няма разлика в месата и накрая ми пише, че говорел за евтини меса, а не за суперкосмически стекове.....пфу.
Почваш много да се излагаш и те съветвам да си подбираш изразните средства.
Какво писах така и не разбра и нямам намерение повече до го дискутирам този въпорс. някой ден, евентуално, може и да опиташ това месо, за което говоря и да си го сравниш с аржентинското, дотогава няма никакъв смисъл от повече кореспонденция по темата.
01.12.17
15:39
Ако да защитаваш свое убеждение е излагане, здраве му кажи.Повечето хора разбраха моета теза, ти-не.
Не знам кое изразно средство, което съм употребил ти направи впечатление, при положение, че ти сам се нарече тартор на това място......остава да е-ПФУ, ако да......ще го сменя с...... Нещо друго.
Аз съм готов да се подложа на двойно сляпо проучване на тема кой конски стек е по-добър. Ще отсъдя безпристрастно. 🙂
От вас се иска само да осигурите месото. 🙂
01.12.17
16:35
Аз съм готов.
01.12.17
16:38
Аз съм готов да се подложа на двойно сляпо проучване на тема кой конски стек е по-добър. Ще отсъдя безпристрастно.
От вас се иска само да осигурите месото.
Дай да е тройно... за по-сигурно и по-достоверно! 🙂
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.12.17 16:45.
Аз съм готов да се подложа на двойно сляпо проучване на тема кой конски стек е по-добър. Ще отсъдя безпристрастно.
От вас се иска само да осигурите месото.Дай да е тройно... за по-сигурно и по-достоверно!
Тройно сляпо, тоест не само тестващият и тестваният да не знаят какво е месото, а и конят също да не знае какъв е? 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.12.17 19:41.
01.12.17
20:31
А, аз неосъзнати коне не готвя.
01.12.17
21:17
По темата за конското в София не мога да се включа. Не ям конско, но имам познати, при които редовно присъства. Поръчват си от други места в страната и знам, че стига да знаеш какво и къде да търсиш, има страхотно месо.
Сашо така описа неговото, че даже и на мен ми се дояде. 😄
За ножовете - и аз ползвам KAI и меко казано ги обичам.
То,стават чудеса...днес ми се обадиха за 4кг конско)))Барт...закачката с “ножа на магданоза” е за теб...това е едно от първите ми направени железа)))преди 20години-12см широчина ...
И изглед от постоянно ползваните-чекмеджетата няма да снимам)))
Мнението беше редактирано от nervak на 01.12.17 23:49.
02.12.17
00:12
...
Ъъъ, това третото отдясно-наляво Листън ли е?
П.С. Острие с характер и много история 🙂). Впечатлен съм. Да не къташ някъде и патерсонов троакар за пълнене на пуйка?
На човек с подобни наклонности и такава колекция не бих противоречил. Може би трябва да направим отделна тема и ти да си гост-лектор.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 02.12.17 15:03.
Чисти ципи на меса много хубаво...защо ли?
От един патоанатом го имам)))).То старо бре,не се ползва отдавна-малко хора разпознават скалпели)))
Мнението беше редактирано от nervak на 02.12.17 00:25.
02.12.17
00:28
Ако се налага тя да ти казва как иска, смятай че вече си се провалил 🙂)
А по темата с ножовете и качеството - няма как да изневеряваш на качеството в една сфера....няма такова “перфекционист....ама не и за еди какво си” 🙂
“We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit”
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 02.12.17 00:30.
02.12.17
00:57
То,стават чудеса...днес ми се обадиха за 4кг конско)))Барт...закачката с “ножа на магданоза” е за теб...това е едно от първите ми направени железа)))преди 20години-12см широчина ...
Яката колекция, машина.
Какъв магданоз, изпуснал съм нещо май.
Не ,нищо не си изпуснал...просто за нищо не става търнокопа))))660г. ,бръсне...всяка грешка е жестока.
Мнението беше редактирано от nervak на 02.12.17 01:07.
02.12.17
01:10
А ясно, губиш тегло ако те прекопа.
02.12.17
17:45
Понеже, Соломон пита в какво готвя, ей този ми е тотален фаворит.
Имам го от 12-13 години и го мъкна с мен кат луд, ама си го обичам.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.12.17 17:47.
22.05.18
18:23
Здравейте,
Аз продавам конско месо буркани, собствено производство.
Ако някой се интересува да ми пише на лично
22.05.18
19:47
Здравейте!Къде в София мога да си намеря хубава кайма от конско месо-да кажем около 10-15 лева килото?
Имам приятел който ми го доставя конски шол и контрафиле незамразявано 2 пъти седмично на 10-11 лв кг. Но минимум 5 кг . За повече инфо на лично .