Соя суроватка

МД

02.12.17
21:17

Купих си соев протеин заради неустоимата му цена, но заради всичко което чета за фитоестрогени и глупости тотално се обърках и май ще го сменям. Пък и вкусът му е... аз дето мога да пия отвара от пелин без да ми мигне ухото щях да си изповръщам червата.
Намерих друг протеин с подобна цена и съдържание на белтък - 80%(на соевия пише 90 % но май е малко преувеличено), също неовкусен - ето го - според вас дали го бива?
И накрая- все още не съм убеден че соята е лоша, няма еднозначни доказателства и ми се струва че това са инсинуации на производителите на добавки за да си продават скъпинджосите. Ако от соята се омазняваше и феминизираше, нямаше японските мъже да са толкова слаби, а китайците да се плодят като зайци, защото нямаше да им е останал кьорав тестостерон от толкова тофу, мисо ,соев сос, кълнове и прочие. Япония е една от най-вталените нации, там ако си дебел не те вземат на работа- и правилно, това е начинът да се спре тази епидемия.

А с вкуса ще се оправя-мисля че като спра хапчето за потискане на апетита. А и открих, че като му добавя подсладител ,не е по раззлично на вкус от брашно с вода и захар. А ще пробвам да го разтворя и в мляко. И още нещо - приемам доста лекарства които причиняат гадене и може би заради това не мога да се напъна и да го изгълтам на бърза ръка. Ще пробвам и с антиеметик.

20.12.17
08:34

Здравей,
Аз също го имам и наистина вкуса му е доста силен, но по лошото за мен е, че става много гъст и иска много вода. Може да се използва за палачинки, като го слагаш вместо брашно, като котлона трябва да е една идея по слаб, за да не изгарят отвън, а да остават сурови вътре. Изпробвано е.

Това което аз открих е че граховия и телешкия протеин по отделно също са с много специфични вкусове, които трудно се преглъщат, но ако ги смеся по равно в една доза от 30г, те се неутрализират и не е проблем да се пият без каквото и да е овкусяване. Пробвал съм телешки,грахов,оризов и соев заедно. Понеже имат различна консистентност и тези които образуват повече пяна, когато ги разклатиш се потушава от останалите. Оризовия например наподобява пясък и при него няма как да има пяна. Соевия сгъстява доста, а граховия има много силен вкус, който се нормализира ако се слага по-малко, а телешкия който самостоятелно за разбиване е мисията невъзможна, става възможна.

Единственото нещо, което искам да разбера е дали мога да си навредя по-някакъв начин, като смесвям различни видове протеини в една доза. Затормозявам ли бъбреците си по някакъв начин или дори е за препоръчване. Но това може да кажат по запознатите по темата, ако решат да споделят.

20.12.17
10:12

Незнам дали е от соевия протеин ама поечето азиатци са кюсета и с телосложение на жена, ама тва си е мое мнение и се извинявам ако имаме азиатци във форума, които съм засегнал.
За ефтиния соев протеин, а и за повечето ефтини протеини мнението ми е че са буклуци. Ако не се разтваря лесно, седи на буци и има лош вкус въобще не се занимавай, а хвърляй. По-добре си даи парите за яйца и извара. На myprotein суроватката не е мн скъпа и що годе става. И аз съм на мнение, че някои продукти са изкуствено оскапени и в някои случаи плащаш за името на марката, но пък има марки които са синоним на качеството. За соята съм чел изследвания, че повишава естрогена, лично аз не я употребявам. Моя съвет е да си земеш един креатин, а протеина да си го набавяш от храна. То по кутиите пише, че имаш 20гр протеин на доза но колко усвояваш всъщност не е много ясно. Аз като пия шеик след това само тичам до тоалетната да пикая, което ме кара да си мисля, че всичко заминава в канала бтв сега пия суроватка на ON. За смесването на различни протеини незнам, но ще ти кажа, че не е добре да пиеш мляко и ядеш наденица освен ако нямаш много здрав стомах. Също рецепти с млечни продукти и риба не съм виждал.

ДЕ

20.12.17
10:48

казано от DannyBoy на 20.12.17, 10:12:

Аз като пия шеик след това само тичам до тоалетната да пикая, което ме кара да си мисля, че всичко заминава в канала бтв сега пия суроватка на ON. З

Според мен не самият вид протеин въздейства на отделителната система, а организмът се стреми възможно най-бързо да изхвърли това, което не му трябва, било защото е боклук, било заради нещо друго. И най-лесният и бърз начин е чрез уринирането. Ето например много хора, които пият твърд алкохол им се допикава често, а не са изпили и 100 -150 мл. течност.
Друг вариант е, дори конкретния вид протеин да не е боклук, то на самият организъм приетият протеин да му идва много. Някои хора имат проблем с това-бъбреците и черният дроб не реагират добре на много протеин.

20.12.17
12:38

Благодаря за информацията, мисля,че при мен проблема е бързото усвояване, защото като изям 300-400гр телешко нямам такъв проблем.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1