Болки в кръста след правилно изпълнение на тяга

09.12.17
23:30

Здравейте ! Предварително се извинявам, ако това не е правилният раздел . На 16 години съм и след мъртва тяга имам леки болки в кръста нормално ли е или да намалям килограмите ?

Дефинирай “болка”. Нормално е след тяга кръста да ти е изморен, скован, което е леко некомофортно усещане, но не е болка.

10.12.17
05:15

Ако техниката ти е грешна нормално е да те боли. Новак прави тяга слага примерно 70-80 килограма това е равно на болки в кръста. Такива случай като твоя съм виждал доста. Моя съвет е намали килограмите и научи техниката.

Мнението беше редактирано от James 25 на 10.12.17 05:17.

10.12.17
09:58

Може да е и усещането от не дотолкова познато натоварване или от натоварването като цяло..
Неправилна техника.
Недобра загрявка.
Прекалено много килограми.
Прекалено много обем на движението, дори и със съвсем лека тежест.
Съвсем възможна е и комбинация между няколко от изборните по-горе.

Свали малко тежестта, загрявай(умерено, не до умора), внимавай с изпълнението, гледай да не прекаляваш със сериите и повторенията, съответно виж дали още ще имаш болки.

11.12.17
12:29

Вече от година и половина посещавам залата, всяка тренировка за гръб правя тяга и съм сигурен, че техниката ми е перфектна, точно това ме озъдачава ..

Има ли вариант да заснемеш видео и да го покажеш?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1