На 17г. момиче как да кача мускулна маса?

14.12.17
23:47

Здравейте на всички! Започнах да ходя на фитнес всеки ден. На 17 съм. 1,65 и 58 кг. Фигурата ми е крушовидна и затова винаги съм се притеснявала от бедрата ми и дупето ми, които са по-големи, отколкото трябва. Искам да кача мускулна маса в рамената. Не ме питайте защо, просто естетически ми харесва страшно много. На закуска ям 2 сварени яйца. На обед месо със салата и вечер риба със салата. Ако трябва и някакви добавки ще пия, само кажете.
Преди правех по много клекове (по 100 на серия), но отново си изкълчих коляното и затова сега основно карам велометър във фитнес залата и правя упражнения за гръб и ръце.
Какво бихте ме посъветвали откъм страна на хранителния ми режим и тренировките?

Здравей, Дара!

Не си дала подробно описание на тренировките си и храненето, затова е трудно да се прецени на този етап.
Изглежда ми, че не се храниш достатъчно.
Колкото до тренировките “правя упражнения за гръб и ръце” не говори нищо.

Бъди по-детайлна, за да сме по-полезни. Сподели и от колко време тренираш, защото трябва да имаш и търпение. 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1