Тотален хаос!

18.12.17
00:45

Здравейте, като за начало на 18 години съм - 170см/60кг .. Тренирам от 1 година и 7 месеца силови тренировки -
Понеделник- горна част
Вторник - долна част
Четвъртък - горна част
Петък - долна част
За период от 1 година успях да сваля 20 кг , но от близо 5-6 месеца се храня с точно толкова колкото ми е нужно. Имам да чистя още доста, за да постигна релефното тяло, което искам .. Но от около месец, нещо ми става и хапвам повечко и то 50% са само боклуци и захари.. Супер виновно ми е, но точно сега да започна кът - не мисля ( наближават празници) .. Мисля да започна да бълквам за 1 -2 месеца , естествено 2-2,3гр протеин на кг. .. Въглехидратите да са главно от ориз , пълнозърнест хляб , картофи и т.н .. Малко ме е страх да не омажа прекалено картинката .. В момента съм в дилема .. Бълк или да започна да чистя веднага ..
Извинявам се за малоумния въпрос , но ми трябва и друго мнение..
Благодаря предварително! ☺️☺️

18.12.17
10:54

Здравей и поздравления за резултата ти досега. От опит да кажа, че до тук е било лесното, сега почва трудното 😄

И сега малко да те постегна. С нагласата: “празници са, не мога да кътвам, така и така ще се освиня, поне да бълквам” според мен си залагаш сама капан с ясното съзнание, че ще паднеш в него. Човек се притеснява че по празниците и семейните софри ще яде и пие по много и то все неща, които не са съвсем фитнес. А после казваш че ще гледаш да са ти въглехидратите ориз и картофи. В кой идеален свят има варен ориз и картофи на фурна без мазнина по празниците? В класическия случай яко се млатят курабии и шоколади, руски “салати” и се прекалява с алкохола. И в кой измислен свят от няколко месеца налиташ на захар и джънк, но по празниците ще превключиш на пълнозърнест хляб и месо?

То верно че има лаф: “Не е фатално какво ядеш между Коледа и Нова Година, а между Нова Година и Коледа”, т.е. по- важно е какво правиш през цялата година, а не в тази седмица. И друго такова животно като мен сигурно друго няма, но аз съм излизал от едноседмични празници с по 5-6-7 кг отгоре 🙂

Поздравления за постигнатото дотук, но не става ясно как точно си го направила и дали в последно време не си понамалила доста храната, което пък да е довело до:

казано от Mariya Zheleva на 18.12.17, 00:45:

Но от около месец, нещо ми става и хапвам повечко и то 50% са само боклуци и захари..

Разбира се, мога само да гадая, но има такава вероятност. В стремежа си да чистиш още и още, да намаляваш драстично храната, да гладуваш и в един момент да искаш боклуците, захарите, бързата енергия.

Съветът ми е да не преяждаш по празниците, просто за тялото не е добре. Иначе - да, една седмица между Коледа и Нова година не е фатална, ако през останалото време всичко е наред.
Въпросът е дали е наред?

18.12.17
17:27

Благодраря ви много за мненията .. Като цяло от месец ми е доста трудо, поради факта че се преместих в чужбина и в момента някак си свиквам с всичко.. Истината е ,че хапвам повече поради това че искам да пробвам от всичко ново и мога да кажа, че ми е достатъчно.. Гледам се в огледалото и виждам , че имам достатъчно мускулна маса , просто трябва да изчистя , за да се орефля .. Звучи ми някак лесно , защото минах през това , но наистина сега започва трудното..  И да , имаше период, в който се самообвинявах и карах на салата и 250грама извара дневно .. И накрая се свършваше с буркан Нутела и мекици ( например) .. Не съм доволна от себе си в момента и ще променя всичко това .. Не от нова година , не от утре .. А от днес .. Благодаря ви много 🙂

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1