18.12.17
19:19
Здравейте,приятелка ми препоръча nutrical за заместване на хранения и си купих ягода и шоколад.искам да заместя закуска и 2 междинни хранения,но не знам дали е подходящ,а и с вода или с мляко да го приготвям,защото ми е ужасен на вкус.някой пробвал ли го е и какви са ви мненията за него?
https://apteka.framar.bg/30028191/нутрим-нутрикал-прах-500-гр-
18.12.17
19:59
Здрасти!
Каква е причината да искаш да замениш дадено хранене с подобен шейк?
18.12.17
20:27
когато закусвам се чувствам меко казано зле..пробвах какво ли не..другото е,че съм бременна и не мога да не закусвам.консултирах се с АГ и каза,че мога да пия протеин под каквато и да е форма за закуска и мевду другите 2 хранения,а и преди лягане ако чувствам глад.
Мисълта на темата ми беше дали въпросният продукт е подходящ за заместване,защото съм пила само gold whey isolate когато тренирах интензивно и бях много доволна,бях стигнала до едно хранене на ден и свалих 45кг.от тогава не мога да закусвам.
и трябва ли да приемам дуги витамини ако го приемам(всяко предложение ще бъде обсъдено с аг-то ми разбира се)
Много е просто - щом не ти понася закуската, не закусвай. Яж пълноцнно през останалите хранения, поеми си нужние макро и микронутриенти за деня с останалите хранения и не си играй със здравето си.
18.12.17
20:32
еми няма как там е проблема..бременна съм и трябва сутрин да приемам нещо иначе ми става лошо..ни така ни така хаха
19.12.17
10:38
Продуктът е подходящ за заместване на хранене, като трябва да е ясно, че думата “заместване” тук се използва доста свободно. На практика не може да замени едно пълноценно хранене напълно, но доставя основните хранителни вещества.
По етикет няма нищо специфично или опасно, но недостатък на продукта е, че е много неизгоден. На практика едно хранене се замества чрез минимум 50 грама прах, а още по-добре със 100 грама. Стига за около 5 дни.
Това е сравнително нормално за добавки от тази категория, но просто го споменавам.
Има обаче разлика с Gold Standard, който си приемала преди. Едното е тип гейнър с повечко протеин, другото е чист протеин. Повече може да прочетеш в блога Протеин срещу гейнър.
Ако положението е такова, че сутрин хич не ти е приятно да приемаш твърда храна, но от друга страна ти става лошо и трябва да сложиш нещо в стомаха, приемът на този продукт е вариант.
Друг вариант е да намериш храни, които ти понасят сутрин. Някакви плодове например или млека.
Не е нужно към него да прибавяш допълнително витамини или минерали, не и специално заради приема на продукта. Има препоръчителни такива за бременни, но предполагам това вече ти е препоръчано от лекаря.
Относно вкуса на самия продукт, може да го смесваш с какво искаш, стига да ти е вкусно.