18.12.17
22:23
Здравейте! Въпроса ми е мога ли да имам плочки до лятото (не някави като на мъж,а просто леко очертани и двете странични линии да се виждат), ако не спазвам определен хранителен режим, а внимавам да не се тъпча постоянно със сладко и тестено? И как е по-добре-да правя всеки ден каремни преси/упажнения за корем или два пъти седмично, като ги редувам с другите мускулни групи. И също така съм попринцип слаба и нямам много мазнини по корема- може би около 2 см.. Дори сега като си стегна корема и ми се виждат леко две плочки най-отгоре към гърдите.
19.12.17
09:40
Ако в момента телосложението ти е такова, че можеш да видиш част от коремните си мускули, или гладуваш сериозно, или вероятно гените ти позволяват това да бъде така.
Предвид написаното за тъпченето със сладко и тестено предполагам, че не е като да го караш на фотосинтеза, така че вероятно генетично си предразположена да носиш по-нисък процент излишни мазнини.
На по-голямата част от жените генетично им е заложено да поддържат по-висок процент подкожни мазнини и за да изкараш наяве всички плочки, включително и косите коремни мускули (двете странични линии), трябва да се обърне много сериозно внимание на храненето и често дори се налага да се смятат калории и да се лишаваш от много неща.
Но дори и да ти е генетично заложено, точно това, което искаш, едва ли ще можеш да поддържаш целогодишно и заедно с това да си в добро здравословно състояние. При повечето жени, слизането до толкова нисък процент мазнини е съпътствано със спирането на менструалния цикъл и хормонален дисбаланс.
Предвид малкото информация за теб, с която разполагаме, моят съвет е по-скоро да се насочиш към увеличаване на коремните си мускули, а не към отслабване чрез намаляване на храната. Две-три тренировки седмично за корем биха били достатъчни.