Pure Nutrition Whey Isolate - 0g vs LOW Lactose

23.12.17
20:06

Здравейте,

Поръчвам си различен грамаж Pure Nutrition Whey Isolate червена боровинка и ми направи впечатление, че на 908 грамовата черна опаковка, на етикета пише 26.5g Protein, 0.3g Fat, 0G Lactose, NO Aspartame, докато на 1814 грамовата бяла опаковка - 26.4g Protein, 0.3g Fat, LOW Lactose, NO Aspartame, също така последния е и малко по-сладък. И на двата БГ етикета пише “Храна за спортисти - белтъчен концентрат”.

Оставам с впечатлението, че съм получил различни продукти (с различен състав) макар и с едно и също име. На някой друг случвало ли се е?

Поздрави!

Темата беше редактирана от manolv на 23.12.17 21:14.

Привет,

Продуктът е един и същ, но отскоро се произвежда в бели кутии и пристига в такива. Това важи и за блендът на Pure - Pure Whey.

Етикетът подсказва, че вероятно има и лека промяна в състава. Може би вече има остатъци от лактоза (не всички изолати гарантират пълна липса на лактоза, просто е сведена до много ниски нива). Щом усещаш и промяна във вкуса, това също потвърждава промяна във формулата.

За българския етикет - за съжаление българските етикети от вносителя никога не са били цвете за мирисане. И преди сме попадали на подобни грешки и при продукти от други производители. Затова и моя съвет е винаги да си гледаш оригиналната опаковка, българският етикет е просто формалност в този случай.

Като цяло не виждам нищо притеснително в този случай. Това не е първата марка, която променя визията на продуктите си или пък прави корекции във формулата им. Такива неща се правя от всички производители, през няколко години.

Това е практика дори и на най-големите марки и на най-продаваните продукти. Xtend е страхотен пример, в този случай производителят променяше кутията на продукта всяка 1-2години и на пръв поглед беше само това, а всъщност при по обстойно четене на състава ставаше ясно, че и той се променя. Установил съм, че продукта преди 8 години беше по-концентриран и по-евтин, а в момента е по-скъп и с повече евтини филъри в състава. Сигурен съм, че и при много други продукти е така, но не мога да изложа конкретни наблюдения.
Относно българските етикети - просто не ги чети. Винаги гледай оригиналния, който е на кутията, че явно при превода нашите често правят страшни издънки.

30.12.17
12:52

Честита Коледа!

Благодаря за отговорите!

Честно казано, съм разочарован, тъй като LOW е относително понятие, а и промяната не е отразена правилно на сайта (https://shop.bb-team.org/), от който поръчвам. Вероятно е въпрос на време да се отрази?!

Относно етикетите - на оригиналните пише, че, на пример, протеина е произведен в Германия за Pure Nutrition USA, докато магнезия, BCAA, глутамина - в USA. Не е ясно кой ги е произвел за Pure нито каква суровина е използвана. USA адресът на Pure в BG етикета не съвпада с този на оригиналните етикети. Всичките тези разминавания и неясноти пораждат съмнения и недоверие от моя страна като клиент. Нямам солиден опит със спортните хранителни добавки и не мога да направя сравнение с други производители/препродавачи/марки.

Преглеждайки сайта на Pure (http://purenutritionusa.com/) или съответната FB страница (https://www.facebook.com/pg/purenutritionusa), информацията за фирмата е (за мен) необичайно и твърде оскъдна слипса на доказателсвта за изказаните твърдения. Търсейки в онлайн търсачките, излизат предимно BG сайтове, които споменават тази фирма, сякаш за другата част от света тя просто не е позната... Иначе има поне още няколко фирми с име Pure Nutrition. Имаше повече инфо в bodybuilding.com, но сега нещо не го откривам - пишеше от коя година е компанията и че идеята им е да препродават през техния бранд продукцията на други фирми.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от manolv на 30.12.17 12:54.

Аз имам съмнения, че марката всъщност има гръцки корени, няма да посоча причините, но ако се разровите в сайта им сами ще разберете на какво се базират тези съмнения. Разпространена е в България и Гърция главно за други страни не зная. Доста съм резервиран спрямо нея, но мога да кажа със сигурност, че BlackJack бустера работи доста добре. Сосовете с 0 калории са доста скъпи, но е разбираемо, ако наистина се внасят от USA.

ИС

01.03.18
20:04

Пюр Нутришън е бг марка..... ENOUGH SAID 🙂

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1