Прием на Universal 100 Beef Aminos

28.12.17
00:43

През изминалата една година приемах телешки аминокиселини на Everbuild Cryo Beef Amino. Останах много доволен, но сега реших да изпробвам и тези на Universal 100 Beef Aminos. Взех си три кутии по 400 таблетки и предвид, че тежа 85 кг и си набавям 160 гр белтъчини с храната, планирам следния прием:
- 20 таблетки в тренировъчен ден, по 8 преди и след тренировка, и 4 преди лягане
- 15 таблетки в нетренировъчен ден между храненията

Тъй като препоръчителния прием на етикета варира много, моля за мнение. Също така не е указано и съдържанието на желязо.
За референция прикачвам етикетите и на двете марки.

Темата беше редактирана от Brown Bomber на 28.12.17 09:44.

Препоръките върху самите кутии са много далеч от оптималните, особено на продуктите в графа “спортни”.

Аминокиселини, както и протеин, се приемат според индивидуалното ежедневие, хранене, тренировки и т.н.

Прием на аминокиселини (бцаа и комплексни), има смисъл само при няколко основни условия:
- прием на недостатъчно протеин от храната
- прием на достатъчно протеин, но с много ниско качество/биологична стойност
- тренировки на гладно, най-вече рано сутрин (поне 6-8 часа без храна)

Доколкото виждам ти си набавяш по 2 г/кг протеин на ден, което е предостатъчно за повечето хора. Значи се целим в другите 2 точки, в случай, че те са валидни.

Аз бих приемал по около 8-10 грама (8-10 таблетки от Universal) около 30-60 минути преди тренировката и още толкова веднага след нея. Тези 4 грама преди лягане не вършат особена работа, по-добре си ги спести.

През останалото време, включително и в почивните дни, може да приемаш от аминокиселините само и единствено ако дадено хранене е 1) бедно на протеин или 2) съдържа протеин с ниска биологична стойност (най-вече растителни източници).

Относно желязото, щом не е отбелязано, значи или не съдържа, или съдържа в количества под 0 грама в доза. Поне така е по закон. Желязото е един от задължителните елементи, които трябва да присъстват на етикета, ако продуктът съдържа такова на първо място.

Щом на етикета на продукта на евърбилд пише, че има и предвид безумното и дори опасно количество от 13 мг в доза, то по всяка вероятност е добавяно допълнително, умишлено.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1