Коментарна тема към Предизвикателство Плочки Лято 2018

Прескочи до:

02.01.18
10:27

Вярвам че вече поизтрезняхме, макар и мазните тави още да се киснат и да не са измити. След почти феноменалния успех на предизвикателството Плочки 2017 и след цялото освинване по Коледа и Нова Година, а и защото лятото, морето и плажовете с бял горещ пясък ще дойдат на дневен ред много бързо - почти за едно мигване с око, мисля че е време за ново предизвикателство Плочки Лято 2018.

Имаме вече горе- долу традиция и установени правила, да видим и желаещите да се запишат.

Ако има и желаещи за спонсори за символичен награден фонд да не се срамуват.

Дано този път имаме и женска секция участнички.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

02.01.18
10:31

В изпълнение на целите ми тази година, макар да ми се вижда дълъг срокът, се записвам. 😃 Надявам се да има и други желаещи съфорумнички.

02.01.18
10:35

Аз се пускам пак 😄

02.01.18
10:39

Тоя срок е прекалено дълъг, отчасти заради това никой не взе предишното предизвикателство насериозно.

02.01.18
10:44

Не разбрах нито регламента, нито срока, нито условията за класиране. Държа на законосъобразност и яснота 🙂

02.01.18
10:45

И аз се записвам! Днес е хубав ден за начало - не съм била такава свиня от една година насам. Аз награда си имам - за мен предизвикателството ще е до 5-ти май. И ако съм слушкала - ще ударя брата на младоженеца! 😄

02.01.18
10:45

.

Мнението беше редактирано от ZshA на 05.01.18 10:28.

02.01.18
10:47

Къде да си качвам дебелите снимки? И мерките ще ги дам утре, щото метърът е в залата

02.01.18
10:59

За много години мили мои! Радвам се да видя толкова интерес от женската половина на форума.

Прав си донякъде Мусаши, хем е дълъг срока, хем пък и си иска време за сваляне на 10% БФ колкото според мен трябват за показване на плочки от средностатистическия джим рат, каквито са повечето плочки-уонабита. За мен 5-6 месеца са минимума за здравословно и трайно сваляне на десетина кила (колкото на мен поне ми трябват 😄 ) А и е логично поне да е замирисало на море или басейн около май месец за да има мотивация, иначе кой ще се напъва за плочки през март? Колко според теб трябва да е срока? С Дени и Мира говорихме нещо финала да е след Великден за повишена трудност 😄

Правилата ще ги копирам и леко дорафинирам за да е ясно и прозрачно.

02.01.18
11:06

За 6 месеца и абсолютно невеж да си, с 350-400 ккал дефицит дневно ще се изпилиш достатъчно за видима преса. За да има състезание, трябва да се премерят уменията и знанията на участниците с реално предизвикателство - например 3 месеца, тогава ще си проличи кои методи работят и кои не.(Така мисля аз, а че съм прав - често се случва 😄 )

02.01.18
11:17

На теория е така че не се иска кой знае какво да се изкарат плочки за 6 месеца, а на практика се видя че не е чак толкова лесна тая работа.

Има го момента с успиването и губенето на фокус за 6 месеца. Надявам се участниците от предишния чалъндж, а и страничните наблюдатели да са си взели поука че 6 месеца даже хич не са достатъчни да се покажат яките плочки.

Аз съм “ЗА” по- късия срок от 3 месеца. Нямам нищо против да си вдигам летвата. Трябва да го прекръстим обаче чалънджа.

Какво мислят другите? 3 месеца как е за срок? Или поне да е 4 месеца - както миналогодишния беше до преди Коледа, тоя да е до преди Великден? Първи април как ви звучи? Освен като майтап? 😄

Мнението беше редактирано от Димо на 02.01.18 11:24.

02.01.18
11:24

казано от Димо на 02.01.18, 11:17:

На теория е така че не се иска кой знае какво да се изкарат плочки за 6 месеца, а на практика се видя че не е чак толкова лесна тая работа.

Е каква е тая практика? неясно форумно състезание с 4-5 участника, единият от които отпадна по болест, и като цяло не изглеждаше някой да се напъва и да излиза от зона на комфорт кой знае колко. Това ли  ти е представителната извадка?

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 02.01.18 11:25.

02.01.18
11:27

Аз нямам претенции към срока. Както го направите. Важен ми е просто за да си изготвя стратегията.
Последно категориите ще са две, нали?

Едит:а можем ли да се зобим?😄

Мнението беше редактирано от БПН на 02.01.18 11:29.

02.01.18
11:31

казано от Joe Musashi на 02.01.18, 11:24:

казано от Димо на 02.01.18, 11:17:

Е каква е тая практика? неясно форумно състезание с 4-5 участника, единият от които отпадна по болест, и като цяло не изглеждаше някой да се напъва и да излиза от зона на комфорт кой знае колко. Това ли са ти е представителната извадка?

Aa, не, не бяха съвсем неясни правилата, просто някои ги донагаждахме в движение, нали разбираш че това е дружеско неформално предизвикателство във форум и беше малко или много съвместна работа. Критерия беше много ясен и той беше да видим промяна и да се види с какви средства е постигната тая промяна. Да, нямаше снимки с днескашен вестник, нямаше ежедневни репорти какво точно е тренирано и е ядено, но според мен много добро впечатление може да се добие. И не бяхме 5, бяхме 8, но трима (двама от сочените за фаворити от твоите букита 😄) отпаднаха, защото не качваха ъпдейти, нито пък финални снимки.

02.01.18
11:32

Разпишете точни правила за участие и критерии за класиране . Все пак това не е неделна раздумка.
Има голяма разлика между изискване за достигане на % телесни мазнини и за поява на плочки.

02.01.18
11:33

казано от БПН на 02.01.18, 11:27:

Аз нямам претенции към срока. Както го направите. Важен ми е просто за да си изготвя стратегията.
Последно категориите ще са две, нали?

Едит:а можем ли да се зобим?

Да, две категории - мъже и жени. И можеше да зобиш, ако описваше какво и по колко зобиш, но тъй като във форума за зоб не се говори, май просто няма да можеш да зобиш и да участваш 🙂

02.01.18
11:35

Да де , на мен ми е ясно какво стана с челинджа ,намекнах че само от него не можеш да си вадиш изводи кое как се случва с ваденето на преса. Спирам със спама, просто подхвърлих малко аргументи, вие елаборейтвайте фърдър, иф ю плийз.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 02.01.18 11:36.

02.01.18
11:41

Тук ли става записването ? Тоя път да се пусна и аз, че ако някой не ми дава зор никаква няма да е свърша.

Bart Simpson

02.01.18
11:45

Ми аз и без това много обичам да си пиша из форума и само дневника ми отеснява, а и плочките са ми в целите за 2018-та.............
Вътре съм.
Срока -до втори юни.
Ок си е срока.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.01.18 11:46.

02.01.18
11:46

И аз съм за срок до 2.06 😄

02.01.18
11:58

ОК, нека да го направим по- формално. Поемам отговорността с организацията и пиша правилата:

Срок за заявяване на участие от днес до седми януари и постване на финални снимки 48 часа от пети до седми април 2018 24:00h софийско сървърно време.

Има 2 категории - мъже и жени като се оценяват и излъчват победители по отделно за двете категории.

Има и 2 показателя:

Показател 1 - главен. Прогрес към плочки.
Измерва се и оценява визуално както при бодибилдинга като се взима предвид началното състояние и какъв прогрес е постигнат за крайното състояние.

Показател 2. Изгорени калории.
Измерва се с промяна в теглото от сега до края на предизвикателството, съотнесено с приетата храна.

Всеки, който ще участва прави снимки “преди” на корема за визуална оценка - една отпуснат и една с максимална флексия на коремните мускули. Също се снима върху кантара и с шивашки метър около най- тясната част на кръста си (талията) издишал без да впива метъра и се съгласява джентълменски да си пише съвестно калориите от яденето и какво и как тренира. По същия начин се постват и финалните снимки, като може да има много и различни други междинни снимки да се покаже прогрес, както и други финални снимки за онагледяване.

По показател 1 (визуална промяна) жури са всички участници във форума, които лайкнат това мнение до осми март 2018 24:00ч софийско време.

Показател 2 е измерим.

Разписването на калориите и тренировките по съответните собствени дневници.

Гласуването става по следния механизъм:

Ако 8 участника качат финални снимки, значи всеки гласуващ трябва да раздаде точки от 1 до 8. Примерно смята че участник Пенчо заслужава най- много да спечели, на него му дава 8 точки. Следващия по заслуги според неговото мнение е Ганчо. На Ганчо 7 точки и така до долу. На Онуфри пресата вместо да се изреже се е омазнила най- много според гласуващия, той е на последно място и получава само 1 точка.

По същия начин гласуват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и всички участници в чалънджа, които са качили финални снимки. Само че не могат да гласуват за себе си и не дават 1 точка.

Това важи и за двете категории - мъже и жени, т.е. има отделни гласувания и точки за двете категории.

Гласуващи, неспазили някое от условията - примерно някой от участниците си е дал точки и на себе си, или някой от гласуващите е посочил само първо, второ и трето място и не е разпределил точките на останалите участници или е гласувал само в едната категория, такива гласувания просто са невалидни.

Гласуването става с лично съобщение до нашата любезна почетна админка Вероника, която събира кой участник колко точки е събрал и оповестява резултата. Който има най- много общо точки печели. Второто място е за участника с втори брой точки и така до края. Ще се види и с каква разлика е класирането.

02.01.18
12:04

Нямам шивашки метър 😄

02.01.18
12:05

казано от CottageCheese на 02.01.18, 12:04:

Нямам шивашки метър

Ми как ще си следиш шкембака?!? Бегай към кинкалерията да си купиш, по 1 лев са поне тук в България. Или си принтирай на принтера и си ги залепи с тиксо парчетата 😄

02.01.18
12:06

Е, как, много лесно хахах
има плочки - няма плочки

02.01.18
12:08

Ми с конец, баце. Рулетка не вярвам да нямаш

Bart Simpson

02.01.18
12:09

Вероника съгласна ли е да свърши тази работа отново?
И ако е до април, защо се казва -лято 2018??????
Аз съм за до юни твърдо.
Ако всички са ок с април, април да е.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.01.18 12:11.

02.01.18
12:10

Имам дърводелски метър, рулетка нямам 🙂
Ще принтирам един метър после.

едит: що не го направим на две фази - до 2 април и 2 юни ? Така ще се види и кой е задържал плочките след 3 месеца.

Мнението беше редактирано от CottageCheese на 02.01.18 12:13.

02.01.18
12:12

Помолих я на ПМ, не ми е отговорила още, но предишния път каза че я върши с удоволствие. Да се надяваме че все още е така и ще потвърди. Даже я помолих да приеме да ни бъде арбитър ако изникнат някакви неясноти или казуси (като със срока за гласуването на предишния чалъндж) да не ми се налага аз да вземам такива решения, че да не става конфликт на интереси като съм участник освен организатор.

02.01.18
12:14

казано от CottageCheese на 02.01.18, 12:10:

едит: що не го направим на две фази - до 2 април и 2 юни ? Така ще се види и кой е задържал плочките след 3 месеца.

Отлична идея, и аз си го мислех, трябва само да измислим наградния фонд за първия етап да е достатъчно мотивиращ. А и така ще може да си се казва Плочки Лято 2018.

Аз мога да направя една онлайн анкета, подобна на онази в темата за strength level-a, когато всички участници се запишат и да се гласува електронно. Проблема тук е, че може да има нечестно гласуване - ограничението на гугъл анкетите май са по гугълски акаунт или по IP (не съм сигурен) и някои от участниците могат да манипулират вота като гласуват повече от веднъж за себе си 😄

Bart Simpson

02.01.18
13:46

Има ли тема за вписвания вече, че нещо май изпускам или, Димас още не я е направил?

02.01.18
13:54

Има и 2 показателя:

Измерва се и оценява визуално както при бодибилдинга като се взима предвид началното състояние и какъв прогрес е постигнат за крайното състояние.

Аз се старая да поддържам еднаква форма през цялата година. Трябва ли първо да надебелея, за да отговарям на критериите?

Измерва се с промяна в теглото от сега до края на предизвикателството, съотнесено с приетата храна.

Отново не съм съгласна. Не смятам че имам излишно тегло за сваляне, освен ако не вляза в нездравословни за мен  % телесни мазнини.
Ако имам за сваляне кило-две вода , брои ли се?

02.01.18
13:56

казано от Димо на 02.01.18, 11:58:

Теглото може и да не мръдне, а дори и да иде нагоре. Според мен трябва да се мери в процента мазнини (изчислен от всички по еднаква формула). Така ще е най-обективно

Мнението беше редактирано от Ivan на 02.01.18 13:58.

Bart Simpson

02.01.18
14:01

Аз в предното започнах и завърших със сходни килограми.

02.01.18
14:19

казано от Queen Cobra на 02.01.18, 13:54:

Има и 2 показателя:

Аз се старая да поддържам еднаква форма през цялата година. Трябва ли първо да надебелея, за да отговарям на критериите?

Разбирам какво имаш предвид, но ако го направим състезанието “най- добрите плочки” участниците ще намалеят рязко, първо, защото не всички ще могат да достигнат състезателна форма, и второ защото такива състезания си има и те са състезания по бодибилдинг. Ясно е че някои ще тръгнат от по- добра форма и ще имат по- малък мегдан да се подобряват, а други ще тръгнат от по- лоша форма и ще имат повече поле за изява, но те пък ще имат много повече работа да покажат изобщо плочки и съм сигурен че при оценяването ще има бонусиране просто защото някои плочки ще са най- добре оформени и естетически удовлетворяващи, независимо от напредъка. Жури, кво да ги правиш 🙂

В един идеален свят и случай, и ти дето имаш 2 кг да свалиш и някой друг дето има 12 кг да свали накрая на чалънджа ще сте по идеално изрязани плочки и понеже при теб промяната е по- малка другия ще спечели. Но според теб каква е вероятността и двамата да сте с еднакво идеални плочки накрая?

За второстепенния показател - свалени килограми мазно и изгорени калории, това е малко наследство от предишен спор, породил изобщо идеята за Предизвикателство Плочки. Няма нужда да надебеляваш за да си на равна нога с други. И при измеримите параметри работата е малко относителна (по- лесно се сваля когато имаш много да сваляш, докато последните 1-2 килограма са ад) но аз смятам че всеки в тоя форум като иска да е жури знае и ще отчете разликите и вече по съвест и разбиране ще даде предпочитание на един или друг критерий.

Едит: ако имаш наистина само 1-2 килограма вода да сваляш, или го приемаш като подготовка за сцена/фотосесия и пак ще имаш визуална разлика между начало и динални снимки, или ако си наистина готова и в момента за сцена/фотосесия, просто няма закъде да се подобряваш и малко се обезсмисля да участваш в предизвикателство, където целта е да си по- добър.

Както каза Мусашито: “аз вече си имам плочки” 😄

Мнението беше редактирано от Димо на 02.01.18 14:28.

02.01.18
14:23

казано от Ivan на 02.01.18, 13:56:

казано от Димо на 02.01.18, 11:58:

Теглото може и да не мръдне, а дори и да иде нагоре. Според мен трябва да се мери в процента мазнини (изчислен от всички по еднаква формула). Така ще е най-обективно

И на мен ми е хрумвало да мерим колко мазно реално е свалено, но първо как да го мерим - не всеки има калипер, а и да има, всеки му е различен калипера, а и да е еднакъв, всеки различен човек го мери и дори само това дава големи отклонения.

Дори и да се съберем накрая и да отидем на ДЕКСА скан в един ден, пак ще е относително, защото както вече казахме, едно е да успееш на 50% да свалиш последните 2 кг, друго е като мен 50% от 12кг.

02.01.18
15:02

Ето един калкулатор, за който не е нужен калипер. Не казвам че е точен, обаче е консистентно неточен.

Ми нали идеята е прогрес към плочки. Тоест (начален % ) - (краен %) = резултата, който търсим. Така обективно се вижда прогреса.

И какво значи промяната на теглото съотнесена с приетата храна

Съгласна съм да свърша тази работа отново. Не ме затруднява, приятно ми е и тъй като съм доста принципна в това отношение, съм сигурна, че ВСИЧКО ще Е ТОЧНО. 😄

За срока: и на мен 6 месеца ми се виждат доста дълъг период от време за <предизвикателство>, но пък доколкото се ориентирам, повечето участници са ок с него?

Бих се радвала обаче, ако в това предизвикателство се разпишат по-ясни критерии за снимките.

Ясно е, че няма как в домашни условия да се направят идентични такива, но поне повече старание да се вложи в приблизително еднакви за начало/край:
- поза
- светлина
- място/височина, където ще бъде поставен телефон/фотоапарат (на самоснимачка)

Може основните снимки за оценяване да са 3 варианта отпред, странично и отзад (аз гледам и областта на паласките), пък вече за цвят участниците да си добавят каквото още преценят. Но да има критерии за еднакви снимки при всички.

Ако искате, може да намерим образци на снимки и да ги сложим - всички участници да се ръководят по тях.

02.01.18
15:32

казано от Ivan на 02.01.18, 15:02:

И какво значи промяната на теглото съотнесена с приетата храна

Това както казах е малко остатък от спора как реално се вадят плочките. Като всеки си описва храната и тренировките като цяло (едва ли някой ще е дотолкова педантичен че да пише калориите с точност) спокойно можем да го пропуснем.

Вероника, чудесна новина е че ще ни бъдеш админка и арбитър. Да си кажа честно, воденичен камък ми пада от плещите.

Все пак ще си позволя да кажа че разбирам желанието да са много точни правилата и критериите и че много от потребителите са състезателни натури и държат на обективно оценяване и за тях победата е важна, просто за мен това е преди всичко победа над себе си, а обличането му в състезателна форма е начин да се мотивираме един- друг.

Напълно съгласен съм да имаме еталони за снимките, както и да ползваме формула за смятане на процент мазнини. Всяко нещо, което ще ангажира и мотивира участниците е добре дошло според мен. 🙂

Мнението беше редактирано от Димо на 02.01.18 15:38.

02.01.18
16:03

Аз мисля, че прекалено насериозно ги вземате нещата...

02.01.18
16:38

Не виждам какво НЕсериозно може да има в един конкурс? Предишният беше пълна пародия, нямаше нито точно установени правила, нито ясни критерии. Половината хора дори не знаехме кога се гласува- особено по празниците не съм следила всичко във форума.
Изобщо само плочките ли се гледат или цялостната визия, баланс и атлетизъм, като на нормален конкурс?

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1