Престояване на суроватъчен протеин

02.01.18
18:46

Възможно ли е да си направя смути със суроватъчен протеин и да го оставя да престои на стайна температура за около 2-3часа?

03.01.18
00:43

казано от polinns на 02.01.18, 18:46:

Възможно ли е да си направя смути със суроватъчен протеин и да го оставя да престои на стайна температура за около 2-3часа?

Колкото повече стои, толкова по-благоприятна става средата за развитие на бактерии. Те се размножават изключително бързо и е възможно смутито ти да започне да ферментира, което дори да не се отрази на белтъчното съдържание, ще повлияе на вкуса. В зависимост от рецептата (ако е с кисело мляко), можеш да сложиш доминираща бактериална култура, като закваска за кефир например. Но пасирана смес със суроватка след около два часа започва да се разделя...Според мен дори в термус, два часа макс.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1