02.01.18
18:46
Възможно ли е да си направя смути със суроватъчен протеин и да го оставя да престои на стайна температура за около 2-3часа?
03.01.18
00:43
#1
Възможно ли е да си направя смути със суроватъчен протеин и да го оставя да престои на стайна температура за около 2-3часа?
Колкото повече стои, толкова по-благоприятна става средата за развитие на бактерии. Те се размножават изключително бързо и е възможно смутито ти да започне да ферментира, което дори да не се отрази на белтъчното съдържание, ще повлияе на вкуса. В зависимост от рецептата (ако е с кисело мляко), можеш да сложиш доминираща бактериална култура, като закваска за кефир например. Но пасирана смес със суроватка след около два часа започва да се разделя...Според мен дори в термус, два часа макс.