02.01.18
23:32
Ще помоля тук да се постват само началните снимки и мерки като заявления за участие в
* Предизвикателство Плочки Лято 2018 *
Нека напомня че това е първо състезание със себе си и после дружеско съревнование да се мотивираме едни- други в стремежа ни да бъдем по- добри.
Има 2 категории - мъже и жени като се оценяват и излъчват победители по отделно за двете категории.
Това е темата за категория мъже
Има и 2 показателя:
Показател 1 - главен. Прогрес към плочки.
Измерва се и оценява визуално както при бодибилдинга като се взима предвид началното състояние и какъв прогрес е постигнат за крайното състояние.
Показател 2. Изгорени калории.
Измерва се с промяна в теглото от сега до края на предизвикателството, съотнесено с приетата храна.
Всеки, който ще участва прави снимки “преди” на корема за визуална оценка - една отпуснат и една с максимална флексия на коремните мускули. Също се снима върху кантара и с шивашки метър около най- тясната част на кръста си (талията) издишал без да впива метъра и се съгласява джентълменски да си пише съвестно калориите от яденето и какво и как тренира. По същия начин се постват и финалните снимки, като може да има много и различни други междинни снимки да се покаже прогрес, както и други финални снимки за онагледяване.
По показател 1 (визуална промяна) жури са всички участници във форума, които лайкнат ТОВА МНЕНИЕ до осми март 2018 24:00ч софийско време.
Показател 2 е измерим и опционален и повече за информация на страничните наблюдатели или някой който ще ни чете след време търсейки начин да изкара плочки за лятото 😄
Срок за заявяване на участие и постване на начални снимки и мерки от днес до седми януари полунощ.
Срок за постване на снимки за отчет на етап едно - 48 часа от пети до седми април 2018 24:00h софийско сървърно време. За Етап Едно ще си има гласуване в срок от 7 дни след след седми април и Вероника ще обяви резултатите за Етап Едно - временно класиране.
За постване на финални снимки за целия чалъндж (Етап две) срока е 48 часа от 0:00h на първи юни до 24:00h на втори юни 2018 софийско сървърно време. Пак седем дни за гласуване и Вероника ще обяви финалните резултати и победителите от предизвикателството Плочки Лято 2018.
Разписването на калориите и тренировките по съответните собствени дневници.
Гласуването става по следния механизъм:
Ако 8 участника качат финални снимки, значи всеки гласуващ трябва да раздаде точки от 1 до 8. Примерно смята че участник Пенчо заслужава най- много да спечели, на него му дава 8 точки. Следващия по заслуги според неговото мнение е Ганчо. На Ганчо 7 точки и така до долу. На Онуфри пресата вместо да се изреже се е омазнила най- много според гласуващия, той е на последно място и получава само 1 точка.
По същия начин гласуват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и всички участници в чалънджа, които са качили финални снимки. Само че не могат да гласуват за себе си и не дават 1 точка.
Това важи и за двете категории - мъже и жени, т.е. има отделни гласувания и точки за двете категории.
Гласуващи, неспазили някое от условията - примерно някой от участниците си е дал точки и на себе си, или някой от гласуващите е посочил само първо, второ и трето място и не е разпределил точките на останалите участници или е гласувал само в едната категория, такива гласувания просто са невалидни.
Гласуването става с лично съобщение до нашата любезна почетна админка Вероника, която събира кой участник колко точки е събрал и оповестява резултата. Който има най- много общо точки печели. Второто място е за участника с втори брой точки и така до края. Ще се види и с каква разлика е класирането.
Да предупредя, че мнения, които не представляват начални, междинни седмични отчети или финални вписвания ще бъдат строго модерирани за да се запази чистотата и прегледността. Разисквания в КОМЕНТАРНАТА ТЕМА
Красив и силен дух в красиво и силно тяло на всички участници! Успех!
Хайде аз да разчупя леда и да съм първия участник.
Име: Димо
Дата: 03-01-2018
Килограми: 94 (невъглехидратни - след 2 дни на по 50 гр. въглехидрат)
Мерки метър, см:
корем през пъпа: 100,5
бедро: 61,5
задник: 103
Кожни гънки калипер, мм:
корем: 30
гърда: 11
бедро: 26
БФ: 21,15 %
Цели: 12% БФ, видими горните 2 реда плочки и евентуално трети ред, запазване на мускулите и силата колкото се може в по- голяма степен.
Методи: броене на калории, кардио и/или силови всеки ден.
03.01.18
18:08
Пускам се отново.
Тренировки-силови и плуване през ден, неделя почивка.
Калории до април -средно-2200-2600 дневно, след април ще намаля.
Първата част от предизвикателството няма да се движа в посока чистене.
Няма да е разумно с програмата ми да съм в дефицит.
Единственото нещо, което ще променя в храненето от предният чалиндж, е че никога повече в живота си няма умишлено да се лишавам от плодове.
Така, цели:
Да готвя само на някоя от мацките(т.е. Да си сготвя на мен си накрая), плочки, плочки, плочки.
Снимките ще бъдат ъпдейтнати.
Възраст 21 години
Височина 178см
Тегло 98кг
Талия 93см
Мазнини 20.9%
Методи:
Тежки базови упражнения и достатъчно и качествена храна. Някакво броене на калории
Мнението беше редактирано от Ivan на 04.01.18 09:26.
Включвам се и аз.
Нямам избистрен план за действие,но първите месеци ще работя предимно за стягане на тялото,реално сега ще започна да включвам някакви тежести в тренировките,адаптация трябва определено 🙂
Ходене и евентуално леко бягане според възможностите,ще се види.
Храната-намаляване на хляба,солта,алкохола,наблягане на по-здравословни храни.Ще има и някакви добавки,имам купени 3-4 неща,които така седят почти неползвани.
Данни към днешна дата:
Възраст-51г.
Ръст-172
Тегло-81,7кг
Бицепс-35,5 десен/35 ляв
Гръден кош с вдишване-110см.
Предмишници-30/29
Талия-103
Ханш-102
Бедро-57,5 / 57
Прасец-38
БФ:...около 29-30% според няколко калкулатора,нямам калипер.
Засега толкова,успех на всички участници 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 04.01.18 18:17.
Име: Димо
Дата: 08-01-2018
от ляво на дясно вървят от първо към последно замерване:
Килограми: 94; 94
Мерки метър, см:
корем през пъпа: 100,5; 99
бедро: 61,5; 62
задник: 103; 103
Кожни гънки калипер, мм:
корем: 30; 28
гърда: 11; 11
бедро: 26; 26
БФ%: 21,15; 20.60
Според сметките ми за изминалите 7-8 дни имам 9000-10000 Ккал дефицит, което на кантара не си пролича (изчаках днес да се претегля пак с по- малко въглехидрати от вчера, щото през седмицата имах дни и с 92 кг, но същата работа днес - пак 94), но по обиколка и кожна гънка и то точно където ме интересува най- много - на корема се видя приятно
31.01.18
23:59
Докато съм в настроение.
Снощи пица, днес бири безчет, ама да се виждаме накъде, как вървим.
Килограми-неизвестни.
Калории- изпусната работа.
Тренировки- силови без излишно седене в залата.
Тяга- не става.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.02.18 00:02.