* Предизвикателство Плочки Лято 2018 * категория мъже

02.01.18
23:32

Ще помоля тук да се постват само началните снимки и мерки като заявления за участие в

* Предизвикателство Плочки Лято 2018 *

Нека напомня че това е първо състезание със себе си и после дружеско съревнование да се мотивираме едни- други в стремежа ни да бъдем по- добри.

Има 2 категории - мъже и жени като се оценяват и излъчват победители по отделно за двете категории.

Това е темата за категория мъже

Има и 2 показателя:

Показател 1 - главен. Прогрес към плочки.
Измерва се и оценява визуално както при бодибилдинга като се взима предвид началното състояние и какъв прогрес е постигнат за крайното състояние.

Показател 2. Изгорени калории.
Измерва се с промяна в теглото от сега до края на предизвикателството, съотнесено с приетата храна.

Всеки, който ще участва прави снимки “преди” на корема за визуална оценка - една отпуснат и една с максимална флексия на коремните мускули. Също се снима върху кантара и с шивашки метър около най- тясната част на кръста си (талията) издишал без да впива метъра и се съгласява джентълменски да си пише съвестно калориите от яденето и какво и как тренира. По същия начин се постват и финалните снимки, като може да има много и различни други междинни снимки да се покаже прогрес, както и други финални снимки за онагледяване.

По показател 1 (визуална промяна) жури са всички участници във форума, които лайкнат ТОВА МНЕНИЕ до осми март 2018 24:00ч софийско време.

Показател 2 е измерим и опционален и повече за информация на страничните наблюдатели или някой който ще ни чете след време търсейки начин да изкара плочки за лятото 😄

Срок за заявяване на участие и постване на начални снимки и мерки от днес до седми януари полунощ.

Срок за постване на снимки за отчет на етап едно - 48 часа от пети до седми април 2018 24:00h софийско сървърно време. За Етап Едно ще си има гласуване в срок от 7 дни след след седми април и Вероника ще обяви резултатите за Етап Едно - временно класиране.

За постване на финални снимки за целия чалъндж (Етап две) срока е 48 часа от 0:00h на първи юни до 24:00h на втори юни 2018 софийско сървърно време. Пак седем дни за гласуване и Вероника ще обяви финалните резултати и победителите от предизвикателството Плочки Лято 2018.

Разписването на калориите и тренировките по съответните собствени дневници.

Гласуването става по следния механизъм:

Ако 8 участника качат финални снимки, значи всеки гласуващ трябва да раздаде точки от 1 до 8. Примерно смята че участник Пенчо заслужава най- много да спечели, на него му дава 8 точки. Следващия по заслуги според неговото мнение е Ганчо. На Ганчо 7 точки и така до долу. На Онуфри пресата вместо да се изреже се е омазнила най- много според гласуващия, той е на последно място и получава само 1 точка.

По същия начин гласуват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и всички участници в чалънджа, които са качили финални снимки. Само че не могат да гласуват за себе си и не дават 1 точка.

Това важи и за двете категории - мъже и жени, т.е. има отделни гласувания и точки за двете категории.

Гласуващи, неспазили някое от условията - примерно някой от участниците си е дал точки и на себе си, или някой от гласуващите е посочил само първо, второ и трето място и не е разпределил точките на останалите участници или е гласувал само в едната категория, такива гласувания просто са невалидни.

Гласуването става с лично съобщение до нашата любезна почетна админка Вероника, която събира кой участник колко точки е събрал и оповестява резултата. Който има най- много общо точки печели. Второто място е за участника с втори брой точки и така до края. Ще се види и с каква разлика е класирането.

Да предупредя, че мнения, които не представляват начални, междинни седмични отчети или финални вписвания ще бъдат строго модерирани за да се запази чистотата и прегледността. Разисквания в КОМЕНТАРНАТА ТЕМА

Красив и силен дух в красиво и силно тяло на всички участници! Успех!

03.01.18
17:43

Хайде аз да разчупя леда и да съм първия участник.

Име: Димо

Дата: 03-01-2018

Килограми: 94 (невъглехидратни - след 2 дни на по 50 гр. въглехидрат)

Мерки метър, см:
корем през пъпа: 100,5
бедро: 61,5
задник: 103

Кожни гънки калипер, мм:
корем: 30
гърда: 11
бедро: 26

БФ: 21,15 %

Цели: 12% БФ, видими горните 2 реда плочки и евентуално трети ред, запазване на мускулите и силата колкото се може в по- голяма степен.

Методи: броене на калории, кардио и/или силови всеки ден.

Bart Simpson

03.01.18
18:08

Пускам се отново.
Тренировки-силови и плуване през ден, неделя почивка.
Калории до април -средно-2200-2600 дневно, след април ще намаля.
Първата част от предизвикателството няма да се движа в посока чистене.
Няма да е разумно с програмата ми да съм в дефицит.
Единственото нещо, което ще променя в храненето от предният чалиндж, е че никога повече в живота си няма умишлено да се лишавам от плодове.
Така, цели:
Да готвя само на някоя от мацките(т.е. Да си сготвя на мен си накрая), плочки, плочки, плочки.
Снимките ще бъдат ъпдейтнати.

04.01.18
09:26

Възраст 21 години
Височина 178см
Тегло 98кг
Талия 93см
Мазнини 20.9%

Методи:
Тежки базови упражнения и достатъчно и качествена храна. Някакво броене на калории

Мнението беше редактирано от Ivan на 04.01.18 09:26.

04.01.18
18:15

Включвам се и аз.
Нямам избистрен план за действие,но първите месеци ще работя предимно за стягане на тялото,реално сега ще започна да  включвам някакви тежести в тренировките,адаптация трябва определено 🙂
Ходене и евентуално леко бягане според възможностите,ще се види.
Храната-намаляване на хляба,солта,алкохола,наблягане на по-здравословни храни.Ще има и някакви добавки,имам купени 3-4 неща,които така седят почти неползвани.
Данни към днешна дата:
Възраст-51г.
Ръст-172
Тегло-81,7кг
Бицепс-35,5 десен/35 ляв
Гръден кош с вдишване-110см.
Предмишници-30/29
Талия-103
Ханш-102

Бедро-57,5 / 57
Прасец-38
БФ:...около 29-30% според няколко калкулатора,нямам калипер.

Засега толкова,успех на всички участници 🙂

Мнението беше редактирано от Дидо на 04.01.18 18:17.

09.01.18
15:02

Име: Димо

Дата: 08-01-2018
от ляво на дясно вървят от първо към последно замерване:

Килограми: 94; 94

Мерки метър, см:
корем през пъпа: 100,5; 99
бедро: 61,5; 62
задник: 103; 103

Кожни гънки калипер, мм:
корем: 30; 28
гърда: 11; 11
бедро: 26; 26

БФ%: 21,15; 20.60

Според сметките ми за изминалите 7-8 дни имам 9000-10000 Ккал дефицит, което на кантара не си пролича (изчаках днес да се претегля пак с по- малко въглехидрати от вчера, щото през седмицата имах дни и с 92 кг, но същата работа днес - пак 94), но по обиколка и кожна гънка и то точно където ме интересува най- много - на корема се видя приятно

Bart Simpson

31.01.18
23:59

Докато съм в настроение.
Снощи пица, днес бири безчет, ама да се виждаме накъде, как вървим.
Килограми-неизвестни.
Калории- изпусната работа.
Тренировки- силови без излишно седене в залата.
Тяга- не става.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.02.18 00:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1