Издут корем..

Здравейте, от известно време имам проблем, не знам точно какво е и защо е, но корема ми е издут, било то сутрин, преди хранене, след абе постоянно.. Не не съм дебел или нещо такова 1м и 80см. близо съм висок и съм 73кг. Малко по-рано на 17септември до 17 октомври пих гейнър, нищо повече.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

04.01.18
09:11

А изпускаш ли въздух понеже имах такъв проблем и забелязах, че е от някой храни и ги ограничих и всичко се оправи 🙂

Причините могат да са десетки.

Може като за начало да направиш консултация с гастроентеролог и по възможност да се изключат по-сериозни причини от сорта на определени бактерии, язви, нива на стомашна киселинност и други подобни.

Ако се изключат по-сериозните възможни причини, следва да се насочиш към храненето. Общ преглед на начина на хранене и подобряването му, проверка за индивидуални хранителни непоносимости и други.

Промяна в храненето почти със сигурност ще е необходима. Може да споделиш тук няколко твои примерни дни на хранене, включително и ако редовно употребяваш алкохол или някакви медикаменти.

казано от LilSaint05 на 04.01.18, 09:11:

А изпускаш ли въздух понеже имах такъв проблем и забелязах, че е от някой храни и ги ограничих и всичко се оправи

Да, имам чести ‘’газове”

казано от Тихомир Велев на 04.01.18, 11:01:

Причините могат да са десетки.

Може като за начало да направиш консултация с гастроентеролог и по възможност да се изключат по-сериозни причини от сорта на определени бактерии, язви, нива на стомашна киселинност и други подобни.

Ако се изключат по-сериозните възможни причини, следва да се насочиш към храненето. Общ преглед на начина на хранене и подобряването му, проверка за индивидуални хранителни непоносимости и други.

Промяна в храненето почти със сигурност ще е необходима. Може да споделиш тук няколко твои примерни дни на хранене, включително и ако редовно употребяваш алкохол или някакви медикаменти.

Значи алкохол много рядко, медикаменти никакви. Примерно хранене:
Сутрин 100гр. овесени ядки с прясно мляко
В дскл обяд: ориз или ориз с зеленчуци и месо
След дскл към 13-14:00 примерно най-често извара олимпус 200гр. 1 банан със 200гр прясно мляко в блендър смесено (преди фитнес)
След фитнес 4-5 яйца с мусли 1 банан 2 200гр кисело мляко
Вечер не мога да кажа различно е, пържола, картофи, спагети, и др, някви манджи фасул, леща супа и др.

Опитай като за начало да махнеш овеса и млечните продукти (изварата и прясното мляко). И двете има висока верояност да са причинители.

От млечните може да оставиш киселото мляко, дори е препоръчително.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.01.18 15:02.

казано от Тихомир Велев на 05.01.18, 15:01:

Опитай като за начало да махнеш овеса и млечните продукти (изварата и прясното мляко). И двете има висока верояност да са причинители.

От млечните може да оставиш киселото мляко, дори е препоръчително.

мисля,че прясното мляко не ми е проблем защото пия прясно мляко и прясно мляко с какао от много малък
П.С на 17години съм февруари правя 18.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1