Тренировки след коремна операция

14.01.18
20:11

Здравейте,

през октомври ми направиха операция за апендисит, но имаше усложнения, лежах повече от месец в болница и излязох с 20-сантиметров белег. По-принцип ми казаха, че до една година след това не е хубаво да вдигам тежко, защото операцията е била тежка.

Въпросът ми е - загубих голяма част от мускулите ми от залежаването в болницата и искам да почна да правя базови упражнения. Ходя колкото мога повече, за да си раздвижвам мускулите на краката, но ми се иска да почна да правя и по-леки коремни преси.

Според вас кои биха били подходящи? Удачно ли е да правя упражнения с дъмбели (без дискове, самия лост тежи към 2.5-3 килограма), колкото да има поне някакво минимално натоварване за мускулите ми?

Според хирурга ми вече мога да бягам и да спортувам леки неща, но за вдигане на тежести за всеки случай ми каза да поизчакам и да ползвам колан, ако ще вдигам малко повече (и пак - не 20 килограма).

14.01.18
20:47

Щом лекарят ти е забранил, значи не може. И нищо не може да се направи по въпроса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1