Добър ли е хранителният ми режим?

15.01.18
17:00

Според вас добър ли е този режим?

6:30 Ставам

7:00 Кофичка кисело мляко с 100 гр овесени ядки:банан

9:00 Протеин 20гр в 250мл прясно мляко:Мед,Какао

9:15-10:45 Тренировка

11:00 5 цели яйца:2 домата:50гр фъстъци

14:00 200гр пилешко филе:200гр ориз:2 филии пълнозърнест хляб

16:00 Протеин 20гр в 250мл прясно мляко:Мед,Какао

19:00 2 картофа:Скумрия в малка консерва 2 филии пълнозърнест хляб

22:00 100гр извара:портокал

22:30 В страната на сънищата...

Бюджет за 1 месец - приблизително 250 лева,смятам че е напълно достатъчно.
Kcal- 3100
Белтъчини - 186гр
Въглехидрати - 373гр
Мазнини - 102гр

Ако има някакви предложения с радост ще ги чуя 🙂

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.01.18 18:03.

15.01.18
18:10

.

Мнението беше редактирано от Silvestur Qnkov на 16.01.18 10:52.

15.01.18
19:36

Здравей!Поставям се на твое място за този хр.режим и се чудя как да работя 11часа и да приемам седем пъти храна!?Е ти може и да не работиш,но както и да е).Моят съвет е следният:Раздели си тези 3100кал. на четири основни хранения и не се мъчи така.Като се концентрираш върху предтренировъчното и особенно следтренировачното хранене.Понеже яйца и фъстъци след тренировка мисля,че не е ок.Закуси си стабилно 4ри яйца,100гр.овес и едно бананче,после зала след около 2 часа.Свършваш тренировката веднага доза протеин и след около 45 мин.ядеш,но не фъстъци).Хапни яденото си от 14.00ч.+1на салата голяма.Сметни си остналите калории за още две хранения и си пушка).Незнам колко кила си,но освен,ако не си 90-100кила белтъка мисля,че е повече от необходимото.Също като цяло нямаш никакви зеленчуци,а това не е добре,поне на храненията с месо вкарвай по една салата.А и с изварката вечер маслинки или сурови бадемчета.Сигурно искаш да качваш,ако е така гледай да не е повече от 0.500кг.на седмица,че после кофти чистене.За целта везна електронна,сутрин се теглиш на гладно след тоалетна и гледаш средните стойности,освен ако не искаш да качваш ,,мръсно,,де. Ами това е от мен,дано малко съм ти бил полезен поне.Поздрави!

Мнението беше редактирано от petyo n на 15.01.18 19:38.

Здрасти!
Очевидно е, че питаш дали е добър за покачване на тегло, но пък не си дал никаква информация за себе си, както и за храненето ти до този момент.
Ако с разписаното ще приемаш осезаемо повече калории от това, на което си свикнал, ще качваш тегло.

Но има как да намалиш броя хранения, наистина. Да ядеш в 9 и в 9:15 да почваш тренировка не е добра идея. Бих махнала фъстъците, бих избрала по-качествени източници на мазнини. Бих добавила зеленчуци на основните хранения.

15.01.18
21:33

На 18 години съм, 172 и 62 килограма...до момента смея да кажа, че съм се тъпчил с пици,чипсове,дюнери,сладки,газирано и тн..а да попитам относто протеина..не е ли по-добре да го пия с мляко за да ме държи по-дълго? Кои храни да изключа и на кои да увелича обема и всичко да е в рамките на 250 лева защото имам и други сметки..определено съм ял по-малко преди. Ако си пия протеина със мляко ще получавам повече калории,а ако го махна калориите ще са към 2700-800. Реално искам да наедрея 70-75 кила и да си оформя тялото.
И още нещо.. 2 аверчета дето се занимават със фитнес ми казаха да пия протеин 2-3 месеца след като съм почнал фитнес,защото вместо да ми помогне можело да ми навреди. Това вярно ли е?

Мнението беше редактирано от Mahlenskiq на 15.01.18 21:45.

15.01.18
23:50

Принципно по-произволен он-лайн калкулатор ти на 2500-2600кал.ти би трябвало да поддържаш личното си тегло,но до този извод трябва да стигнеш ти сам.Така,че пробвай на 2900кал. около две седмици и ще видиш до къде си.Относно бюджета 8лв.на ден трудно но постижимо.Просто храненето с този бюджет ще ти е по-еднообразно.Наблягаш най-вече на извара,яйца,субпродукти,като тел. свински и пилешки дробчета.Е, разбира се и риба-скумрия например,пил.филе,телешко от време на време.Въглехидратите са супер евтини-ориз,картофи,боб,леща,пълнозърнести макарони.Мазнините си ги набавяй от зехтин,маслини,фъстъчено масло,авокадо,сурови ядки.А и никога не забравяй плодовете и зеленчуците.За протеина няма да ти навреди,това е хр.Добавка,нищо повече.

казано от Varna Maika на 15.01.18, 21:33:

да попитам относто протеина..не е ли по-добре да го пия с мляко за да ме държи по-дълго?

По-добре е с мляко, но не е сигурно, че ще те държи сит по-дълго.

Реално искам да наедрея 70-75 кила и да си оформя тялото.

Ще се случи когато напълно промениш това:

...до момента смея да кажа, че съм се тъпчил с пици,чипсове,дюнери,сладки,газирано и тн..

И още нещо.. 2 аверчета дето се занимават със фитнес ми казаха да пия протеин 2-3 месеца след като съм почнал фитнес,защото вместо да ми помогне можело да ми навреди. Това вярно ли е?

Не. Категорично - няма да ти навреди.
Съмнявам се, че ще ти помогне, обаче.

16.01.18
00:31

Описаната храна е доста и ако успяваш да я изяждаш ще качиш рязко килограми. Внимавай с водната задръжка, защото тя е една от предпоставките за трупане на мазнини. Протеиновата пудра я изключи, скъпа е, а и няма да ти помогне.

16.01.18
17:00

казано от Varna Maika на 15.01.18, 17:00:

9:15-10:45 Тренировка

11:00 5 цели яйца:2 домата:50гр фъстъци

14:00 200гр пилешко филе:200гр ориз:2 филии пълнозърнест хляб

Според мен не е лошо да се разменят местата. След тренировката пиле с ориз, а по-късно яйца, домати и фъстъци.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1