Фитнес вкъщи + интензивна работа

21.01.18
13:16

Здравейте, на 21 съм, целта ми е качване на килограми. Тежа около 65кг, калориите на ден са ми около 2500-3000, изготвих си примерен хранителен режим, който ще се опитам да го спазвам, ям разнообразни храни, но гледам да съм в диапазона между 2500-3000 калории. Може да има подобна тема, просто съм доста объркан, чета и навсякъде всеки пише различни неща, затова реших да се регистрирам тук и да питам вас. Въпросът ми е относно тренировките, работата понякога ми е доста интензивна и просто нямам желание след работа да отида на фитнес, предпочитам да тренирам в нас. Ще ходя на фитнес 1 път седмично за крака и рамо, в нас мисля да тренирам другите мускулни групи. Знам, че е хубаво да правя цяло тяло в една тренировка, но краката и рамото ще ги отделя 1 път в седмицата по 1 тежка тренировка.
В нас имам лежанка, дъмбели, лост за набиране, успоредка, тежести до 70кг, скоро ще взема още 4 диска по 5кг и 2 диска по 10кг.

Просто не знам как да структурирам програмата, да правя ли изолирани упражнения за бицепс и трицепс или само базовите? Лежанка, лицеви опори, кофички, набирания, гребане с лост, мъртва тяга.

Как да структурирам самата програма? Мислех нещо от сорта, на:
Тренировка 1: лицеви опори 2 серии, лежанка 3-4 серии, кофички 3-4 серии
Тренировка 2: набирания 3-4 серии, гребане с лост 3-4 серии, мъртва тяга 3-4 серии - достатъчно ли е? Дали ще натоваря добре гърба?
Тренировка 3: крака и рамо във фитнеса + корем

Дали тренировка 1 и тренировка 2 да ги събера в една тренировка и да ги правя по-често, например нещо от сорта:
Тренировка 1 - лицеви опори (за загрявка), лежанка, кофички, набирания, гребане с лост, мъртва тяга

И това да го правя 2-3 пъти седмично и 1 път във фитнеса крака и рамо, или да отдела гърдите с гърба? Да добавя ли упражнения за бицепс и трицепс, или няма смисъл? Благодаря предварително 🙂.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1