31.01.18
14:08
Здравейте !
На 28 съм, 182см, 70кг. Започнах преди точно 2 месеца от 63кг и тренирам 3 пъти в седмицата в зала. Целя чисто качване до 80-83кг. Вчера ми беше по-слаб ден откъм хранене и не тренирах. Калориите, които приех, са 2500-2600, от които, по груби сметки, 160гр. протеин (броколи, прясно мляко, яйца, скумрия, свински котлети, обезмаслена извара), 360гр. въглехидрати (кафяв ориз, овесени ядки, банани,ръжен хляб) и 70гр. мазнини(краве масло + мазнините от изброените до момента). Плюс мандарини, моркови и гауда. Моля за съвет дали има нужда да променя сегашните процентни съотношения, спрямо това което целя ?
Темата беше редактирана от Милен Урков на 31.01.18 14:08.
31.01.18
21:14
Здравей!
Можеш да качваш тегло и при различно % съотношение на макронутриентите... по принцип.
За изминалите 2 месеца как оценяваш промяната си: доволен ли си, вървиш ли към желаната посока, чувстваш ли се добре?
Отговаряйки си на тези въпроси, ще знаеш и отговора за храненето си.
01.02.18
00:44
казано от Вероника Налбатска на 31.01.18, 21:14:
Здравей!
Можеш да качваш тегло и при различно % съотношение на макронутриентите... по принцип.
За изминалите 2 месеца как оценяваш промяната си: доволен ли си, вървиш ли към желаната посока, чувстваш ли се добре?
Отговаряйки си на тези въпроси, ще знаеш и отговора за храненето си.
Здравей ! Благодаря за вниманието ! Причината да създам темата, е че прочетох на няколко места тук разни съотношения на макронутриентите и се чудех дали правилно (доколкото може така да се нарече) ги разпределям. Да, като за 2 месеца съм доволен, не бързам, но влагам много в целта си, която пък успях да превърна в начин на живот, който искам да водя и занапред. Лека вечер !
01.02.18
15:25
Няма универсална истина или правило. След като се чувстваш добре и вървиш в желана посока, продължавай така. Наблюдавай се и в движение може да променяш.
Това, че някой постига целите си при Х-Y-Z, не означава, че ти няма да постигаш своите при А-Б-В.
02.02.18
11:40
казано от Вероника Налбатска на 01.02.18, 15:25:
Няма универсална истина или правило. След като се чувстваш добре и вървиш в желана посока, продължавай така. Наблюдавай се и в движение може да променяш.
Това, че някой постига целите си при Х-Y-Z, не означава, че ти няма да постигаш своите при А-Б-В.
Благодаря отново и приятен уикенд !
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече