01.02.18
22:44
Здравейте. На 27 години съм и редовно играя футбол. Имам травма, която много ме тормози и затова реших да пиша тук, та може пък някой да ме посъветва нещо. На лекар не съм ходил.
Травмата е от преди 9-10 месеца и от тогава не мога да се отпусна и да играя спокойно.
Получи се нещо като “усукване”, когато спрях една доста бърза топка с левия крак и не го стегнах. Крака ми се усука наляво и усетих силна пареща болка, във вътрешната (дясната) страна на глезена на левия крак, точно под кокала. Почивах няколко седмици и започнах да играя отново. Когато бягам, нямам проблем, но ако ритна силно топката с левия крак, има голяма вероятност да ме заболи пак. Доста често се случва да ме заболи, когато не си стегна крака и засека някоя топка. Не знам как точно се наричат анатомично тези кости, но болката я локализирам, както казах - от вътрешната страна на левия крак, между голямата изпъкнала кост и по-малката, малко по-надолу. Качил съм снимка, защото знам, че може би не съм обяснил много добре. Зеленият цвят е мястото, където ме боли, може би някакви връзки?
Може ли някой да сподели мнение и има ли някакви подходящи упражнения, които мога да правя, за да заздравя крака си? Колко време трябва да почивам?
Темата беше редактирана от Иван Иван на 01.02.18 22:47.
Ето ти статия на английски. Там има и снимки на костите, които са страшно много, връзки и тн ... Упражненията които са дадени там са класа. Те са за мобилност разтегливост и здравина. Важното е да не пресилваш в началото
https://gmb.io/feet/