Да пия или не протеини?

02.02.18
19:42

Здравейте! Ходя на фитнес активно (5-6 пъти в седмицата) от 5 месеца, като след 4тия месец прекъснах за близо месец поради травма и сега отново от няколко дни тренирам.
Исках да попитам дали мога и желателно ли е за по-бърз напредък и възстановяване на мускулите след всяка тренировка или ако не, то поне 2 пъти в седмицата, след по-тежка тренировка така да наречем, да приемам суроватъчен протеин и проблем ли ще се окаже, че съм момиче, при това само на 17 години?
Също ако сметнете за добре, ако е възможно да ми препоръчате подходяща за мен и за целите ми марка протеини- а именно възвръщане на загубената мускулна маса през този месец и допълнително покачване на мускул, като същевременно доизчистване на 1-2 килограма.
Спокойно, не искам да ставам щангистка или мъжкарана, просто искам малко да заякна и да съм по-стегната. Тежа 56кг при ръст 175см. Благодаря много 🙂

Темата беше редактирана от В. К. на 03.02.18 11:23.

Я вземи да си оправиш храненето и не се занимавай с чудотворни протеини...

03.02.18
10:22

Ще се постарая, но честно казано нямам голяма възможност да си набавям необходимите хранителни вещества и заради това ми се струва по-лесно и бързо чрез протеини да си получавам белтъчините

03.02.18
10:49

Оправи си храненето както ти е казал и Кольо. Очевидно си злояд и недохранен с твоите килограми и ръст. Но понеже имам тийнове вкъщи и знам колко искате да чуете разумни доводи и съвети като питате за нещо което вече сте си наумили - пий си протеини, нищо лошо няма да ти стане. Само да се надъхваш и да си постоянен за фитнеса от мисълта: “Еся вече ша са нацепа от протеините” и да си постоянен в тренировките пак е файда.

03.02.18
11:08

казано от Димо на 03.02.18, 10:49:

Оправи си храненето както ти е казал и Кольо. Очевидно си злояд и недохранен с твоите килограми и ръст. Но понеже имам тийнове вкъщи и знам колко искате да чуете разумни доводи и съвети като питате за нещо което вече сте си наумили - пий си протеини, нищо лошо няма да ти стане. Само да се надъхваш и да си постоянен за фитнеса от мисълта: “Еся вече ша са нацепа от протеините” и да си постоянен в тренировките пак е файда.

Амии аз съм момиче всъщност, заради това и попитах дали ще е проблем, ако приемам протеини след тренировка.. И също не се определям като злояда, просто ежедневието не ми позволява, нямам достатъчно време и средства, за да ям качествена и приготвена вкъщи храна, което, разбира се, не означава, че ще злоупотребявам с добавката и че въобще няма да се храня.. Благодаря все пак 🙂

Мнението беше редактирано от В. К. на 03.02.18 11:10.

03.02.18
11:27

Няма как да знаем какъв пол си освен ако не си кажеш или използваш женски род някъде 🙂

За момиче килограмите и ръста ти са по- ОК. Но логиката ти че нямаш пари да ядеш качествена храна да си набавяш протеините и затова ще пиеш протеин на прах е грешна отвсякъде. Сега погледнах и 2 кила протеин на прах са стотина лева. Т.е. за 100 лева получаваш 1300 грама чист протеин. За същите 100 лева ще си купиш 12 кила пилешки пържоли от бут, за час-два ще ги изпечеш във фурната или на скара, ще ги пакетираш по порции и ще ги замразиш във фризера и ще имаш 3600 грама протеин, като ще имаш и храна, защото протеина е ОК, но все пак трябва и да ядеш, не може на прах и прана да караш дълго време.

Ако се абстрахираме от всички тривиалности и битовизми (как на 17 нямаш време да ядеш, но искаш да тренираш, как нямаш пари за храна, но имаш пари за протеинови пудри и т.н.), отговора на въпроса ти е “да, пиенето на протеинова пудра ще ти подобри възстановяването след тренировка и нищо лошо няма да ти стане”, така че купувай и пий смело.

03.02.18
11:46

Благодаря много и за пола съвсем не се усетих, че не става ясно, но го редактирах 😄

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1