Смяна на треноривъчния режим - съвети?

Здравейте! Тренирам от 2-3 години. Първо започнах във вкъщи с разни Challenges, без тежести със собствено тегло, постепенно започнах да покачвам леко с гирички 4 кг., след това комбинирах с групови тренировки силови и кардио, веднъж-два седмично. След този преход започнах активно фитнес 2-3-4 до 5 пъти седмично. Винаги съм си правила режимите сама, с малко повече ровене в нета. Целта ми като започнах беше да се стягам и да имам добре оформено тяло, и да спортувам. Тогава бях слабичка 46-48 кг. (винаги съм била доста слаба). Преди година целта ми премина в покачване на мускулна маса с повечко ядене и тренировки от 46 сега съм 53, което си е голямо постижение за мен, тъй като съм ектоморф. От около година тренирам по един и същ план. 2 пъти седмично ден за долна част и 2 пъти седмично за горна част, като ги редувам долна, горна - почивка долна, горна - почивка. Гледам да разнообразявам упражненията, но и да имам няколко базови. Винаги започвам загрявка с 10 мин. задължително много леко кардио степер или пътечка под наклон бързо ходене, за да разгрея добре ставите, но да не правя прекалено много кардио, за да не изгубя изграденото 😄 правя по 3 - 4 серии от упражненията по 8-10 повторения с умерени тежести. Клековете ми са или само с лост или макс 10 кг. С дъмбелите също макс 14 кг. с дискове, пудовки- 10 кг. горе доло около тези се въртя на индивидуалните упражнения. На машини с доста повече . Общо взето правя различни видове клекове, напади, руманска тяга, конски ритник , bridge , всякакви такива седалищни упражнения , защото акцентирам на седалище, стандартните за ръце, гръб рамена и малко ми бягат упражненията за гърди , понеже незнам какво да правя, за да разнообразявам общо взето от скоро правя флайс, повдигане на лост от лег и това е то... понеже съм с малки гърди и ме е страх, че съвсем ще изчезнат и ще заприличам на мъж в деколтето. (просто съм с плосък скелетовиден гръден кош) та.... въпроса ми е мисля, че е време да изменя тренировъчния си план, но незнам как точно и моля за помощ, понеже знам колко много разбиращи хора има тук. Целта ми е да покача още мускулна маса понеже съм 164см. и мога да си го позволя в момента съм 53 кг. Гледам да се храня здравословно, но понякога си позволявам прегрешения. Общо взето съм сменила размера на дрехите с по-голям. Направила съм бразилско дупе, но искам още . Мисля, че нещо куца в тренировките. Помагайте плийззззз .... 😄 😄 😄

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.02.18 20:20.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1