19.07.05
02:50
По колко време горе долу трябва да отделя човек при тренировката си? Аз например като тренирам ръце, ги тренирам за около 20 мин. Но като се замисли човек 20 мин. за цяла седмица достатъчни ли са???
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
19.07.05
07:58
Ами това е много относително... колко време. Дориан Йейтс тренира бицепса си за 10 мин., обаче сигурно и много химия прекарва... а тогава не трябва много тренировки..
Ама ми се струват малко 20 мин. за ръце.. в смисъл бицепс и трицепс и рамо ли? Уточни кое имаш предвид под ръце ??
Нормалното е за бицепс 2 упр. ; за трицепс 3 ; и за рамо 4 упр. ;
А за колко време ще ги правиш зависи според това какво целиш дали маса, дали релеф.
така, като време, едва ли може да се прецени дали тренировката е пълноценна. зависи си от много неще: сташ, тежести, възстановяване и т.н. тука нещата според мен опират до това как го чувстваш мускула след трен, щото е много индивидуално.
зависи колко упражнения правиш. аз правя бицепс и трицепс по 3 упражнения веднъж на 8 дена. за 20 мин. не можеш май много упражнения да направиш.
Тренирам си само бицепса и трицепса, без рамото, защото при мен то расте от самосебе си :) Бицепса го тренирам с дъмбели и на скрипец (всъщност и трицепса по същия начин). Иначе трудно качвам маса, имам стаж около 3 години, но преди беше доста аматьорски, имах само едни гири, сега с гладиатора вече мога да тренирам всички мускулни групи. Сега започнох да взимам Super MASS Gainer на Nutrim, но не виждам да има много ефект от него...
Хаха :) Ами незнам защо така става, но рамото ми расте пропорционално с бицепса и трицепса, без да правя специално упражнения за него. Все пак когато тренирам бицепс с дъмбели или пък гръб с дърпане на скрипец, неминуемо се тренира и рамото, което за мен в случая е достатъчно, защото изобщо не изостава от останалите мускулни групи.
20.07.05
18:57
ами като ти върви не означава, че не трябва да го правиш... това е супер безмислено дето го говориш... след месец като ти изостани ще викаш изостава ми рамото.... оффф оправяй се...
Добре, зарежи вече това рамо, май досто се отклонихме от основния въпрос :) Значи...правя си по 6 серии с по 7-8 повторения, както за бицепса така и за трицепса. Щом направя серия за бицепс, веднага след нея правя и за трицепс (това май е суперсерия за мускули антагонисти), почивам 2 най-много 3 мин. и повтарям. Целия този процес трае 20- най-много 25 мин. Накрая чувствам мускулите добре натренирени и все пак се чудя не е ли това малко време за цяла седмица? Какво ще кажете за варианта: сутринта права няколко серии и вечерта още няколко- или това не е удачен вариант?
Не е малко. Културизма не е маратон, че да се стремим към увеличаване на продължителността. Щом програмата ти работи, не я сменяй.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече