Тренировка със счупен глезен

Yoll

06.02.18
19:11

Здравейте,
преди 3седмици си счупих глезена (фибулата) и разтегнах коленни връзки. Поставиха ми планка с винтове и не нося гипс, но не мога да стъпвам на крака си с повече от 10-15 кг от тежестта си. Правя упражнения на земя със собствена тежест за всички мускулни групи, част от които от колене, но няма голяма възможност за разнообразие и са ми общо взето лесни. Някой може ли да ми препоръча упражнения за прасци(моите са доста слаби,а вътрешната част направо липсва), които да не натоварват много глезена (не повече от 20 кг)? Имате ли идея за някакво кардио от седнало или друго положение? Тъй като искам да сваля още 5-7кг, а скоро няма да мога да ходя нормално или пък бързо, да скачам, клякам или бягам, тоест кардиото липсва, възможно ли е да се случи с не особено трудни упражнения със собствена тежест и отрицателен калориен баланс? Храня се в ограничени количества - максимум 1200-1300 калории,колкото изчислих че е БМ.
Благодаря 🙂

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Забрави за тренировките за прасци, докато не ти се възстанови кракът.

Забрави за отслабването и калорийния дефицит, докато не ти се възстанови кракът, освен ако не предпочиташ да удвоиш времето за възстановяване.

Това са моите съвети. 🙂

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.02.18 08:43.

07.02.18
09:59

Здравей, като човек занимаващ се с рехабилитация, ще те посъветвам да продължаваш да изпълняваш комплекса от упражнения, който се надявам че е съобразен със състоянието ти. На този етап е от значение качественото възстановяване на крака като цяло, за да можеш да се върнеш на ниво, при което да си в състояние за извършване на физическа активност без болка и риск от усложнения. Но преди достигането на това ниво, поставянето на цел сваляне на 5-7кг е неразумно и няма да доведе до никакъв ефект. От първостепенно значение за по-бързото възвръщане на способностите ти е пълноценното хранене. За прасците и като цяло за крака може да включиш тренировъчни ластици, които имат различно съпротивление в зависомост от цвета.

Yoll

07.02.18
12:45

Благодаря за съветите 🙂

07.02.18
20:20

Не се притеснявай да питаш, ако има още нещо, което те вълнува.

Аз да питам минаха 40 дни от счупването на глезена и операцията чакам 60 ден да се махне някакъв винт. Искам да питам дали се прави рехабилитация преди да се свали този винт и преди тези два месеца и каква е тя ако може

04.01.24
12:52

казано от Цанко Методкев на 04.01.24, 12:46:

Аз да питам минаха 40 дни от счупването на глезена и операцията чакам 60 ден да се махне някакъв винт. Искам да питам дали се прави рехабилитация преди да се свали този винт и преди тези два месеца и каква е тя ако може

По-добре си питай в твоята си тема, която отвори. Не виждаш ли, че последното мнение е преди почти 6 години и писано от хора, един от които не е влизал от тогава, друг е с изтрит профил и т.н.

04.01.24
13:05

казано от Dydo на 04.01.24, 12:52:

казано от Цанко Методкев на 04.01.24, 12:46:

По-добре си питай в твоята си тема, която отвори. Не виждаш ли, че последното мнение е преди почти 6 години и писано от хора, един от които не е влизал от тогава, друг е с изтрит профил и т.н.

Дидо, аз му казах да пише в тези теми, тъй като той пишеше в дневника ми. Това което му казах и там е че “счупен глезен” е малко относително ...

Иначе ако приемем че неговата травма е като моята. Докато не се махне този винт, това означава че крака не трябва да се натоварва с тежест.

Упражненията които се правят в този период за от легнало положение, всякакви сгъгвания и разгъвания на бедрото, екстензия и флексия в глезена, ротации ако може. От седнало/легнао положение, достатъчно ниско и ако има паркет, плъзгане на ходилото напред и назад.
Който иска може и в купа с пясък или ориз свиване и сгъване на пръстите на краката.

Има и други. Но всичко както ти казах започва с рехабилитатор, като се махне този винт и започнат да ти дават упражнения с леко натоварване на крака. Ако искаш ми виж дневника обратно след 20 Декември 2022, какво съм правил, би следвало е да съм го описал, понеже не си спомням в момента.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.01.24 13:05.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1