Тренировка със счупен глезен

Yoll

06.02.18
19:11

Здравейте,
преди 3седмици си счупих глезена (фибулата) и разтегнах коленни връзки. Поставиха ми планка с винтове и не нося гипс, но не мога да стъпвам на крака си с повече от 10-15 кг от тежестта си. Правя упражнения на земя със собствена тежест за всички мускулни групи, част от които от колене, но няма голяма възможност за разнообразие и са ми общо взето лесни. Някой може ли да ми препоръча упражнения за прасци(моите са доста слаби,а вътрешната част направо липсва), които да не натоварват много глезена (не повече от 20 кг)? Имате ли идея за някакво кардио от седнало или друго положение? Тъй като искам да сваля още 5-7кг, а скоро няма да мога да ходя нормално или пък бързо, да скачам, клякам или бягам, тоест кардиото липсва, възможно ли е да се случи с не особено трудни упражнения със собствена тежест и отрицателен калориен баланс? Храня се в ограничени количества - максимум 1200-1300 калории,колкото изчислих че е БМ.
Благодаря 🙂

Забрави за тренировките за прасци, докато не ти се възстанови кракът.

Забрави за отслабването и калорийния дефицит, докато не ти се възстанови кракът, освен ако не предпочиташ да удвоиш времето за възстановяване.

Това са моите съвети. 🙂

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.02.18 08:43.

07.02.18
09:59

Здравей, като човек занимаващ се с рехабилитация, ще те посъветвам да продължаваш да изпълняваш комплекса от упражнения, който се надявам че е съобразен със състоянието ти. На този етап е от значение качественото възстановяване на крака като цяло, за да можеш да се върнеш на ниво, при което да си в състояние за извършване на физическа активност без болка и риск от усложнения. Но преди достигането на това ниво, поставянето на цел сваляне на 5-7кг е неразумно и няма да доведе до никакъв ефект. От първостепенно значение за по-бързото възвръщане на способностите ти е пълноценното хранене. За прасците и като цяло за крака може да включиш тренировъчни ластици, които имат различно съпротивление в зависомост от цвета.

Yoll

07.02.18
12:45

Благодаря за съветите 🙂

07.02.18
20:20

Не се притеснявай да питаш, ако има още нещо, което те вълнува.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1