08.02.18
17:06
Здравейте!
От 3 седмици съм на режим, добро хранене, достатъчен калориен прием, течности, както му е реда. От седмица тренирам по 2 часа на ден. Ходя на групови тренировки като йога, зумба, Step Fit и други, и час във фитнеса.
Имам за сваляне около 6 кг, но не искам докато горя мазнини да направя голям мускул и после да приличам на мъж в тяло.
Въпросът ми е, възможно ли е да направя мъжко тяло или само си втълпявам?
И колко време ще мине докато започна да виждам резултати?
08.02.18
17:49
Само си втълпяваш– няма как докато сваляш килограми да качваш мускулна маса (няма логика, нали?!); може евентуално да стегнеш мускулите си, ако не си тренирала с тежести досега и нямаш никаква изградена мускулна маса. Но спокойно, няма да станеш като мъж– даже напротив, тренировките с тежести помагат на много жени да изглеждат по- женствени и с по- красиви форми.
А обикновено резултати се виждат до 3 месеца- зависи от къде започваш.
Мнението беше редактирано от Кристина Николова на 08.02.18 17:50.
09.02.18
00:13
казано от Елена 🙂 на 08.02.18, 17:06:
Здравейте!
От 3 седмици съм на режим, добро хранене, достатъчен калориен прием, течности, както му е реда. От седмица тренирам по 2 часа на ден. Ходя на групови тренировки като йога, зумба, Step Fit и други, и час във фитнеса.
Имам за сваляне около 6 кг, но не искам докато горя мазнини да направя голям мускул и после да приличам на мъж в тяло.
Има културистки, които с години наред се опитват да направят така наречените грамадни мускули. А това става с години, че да изглеждаш като мъж, аз лично не познавам тренираща жена, която прилича на мъж, може би си втълпяваш така от социалните мрежи, но тези жени тренират с години. Моят съвет към теб е да се храниш правилно и задължително да не ограничаваш силовите тренировки, защото точно те правят красивото тяло. Не се вдълбочавай само в кардиото, защото то гори и мускулна маса, от която се нуждаеш.
Ти си прецени кое е по-красиво:
09.02.18
11:05
Възможно е, но не и по начина, по който ти си мислиш. Освен ако не започнеш да приемаш определени медикаменти и не минеш няколко хирургични намеси, няма от какво да се притесняваш. Така че, отговорът е “втълпяваш си”.
От друга страна, помисли върху:
От седмица тренирам по 2 часа на ден. Ходя на групови тренировки като йога, зумба, Step Fit и други, и час във фитнеса.
Наистина малко са възможните ситуации, при които това да е необходимо. Ако целта ти е чисто и просто да отслабнеш с 6 кг, то със сигурност подобно натоварване е излишно.
С 6 кг можеш да отслабнеш с 30 минути тренировки с тежести или дори зумба и други подобни групови занимания, няколко пъти седмично, в рамките на 6-8 седмици. Останалото се постига с храненето.
Това може да зависи от ужасно много фактори. За изминалите 3 седмици вече би трябвало да имаш някакъв напредък, от примерно 1 до 2 кг надолу. Има в предвид обаче, че ако си начинаеща в тренировките с тежести, в момента има много голяма верояност да преминаваш през положителна рекомпозиция - покачване на мускулната маса и намаляване на телесните мазнини едновременно. Често кантарът не мърда много-много през първите 2-3 месеца тренировки, но въпреки това има резултати, най-вече в огледалото.
казано от Кристина Николова на 08.02.18, 17:49:
[...]няма как докато сваляш килограми да качваш мускулна маса (няма логика, нали?!); [...]
Всъщност, има как. Ако качиш 3 кг мускули и заедно с това намалиш телесните си мазнини с 5 кг, то докато сваляш килограми (-2 кг) ще качваш мускулна маса (3 кг). 🙂