Съвет за изчистване на мазнини

Здравейте на всички!

На 19г. съм и от 3 месеца ходя редовно на фитнес. Започнах с треньор, но от един месец тренирам самичка. Целта ми е да кача мускули. Винаги съм била много слаба, но с доста издръжлива мускулатура. В момента тежа 51 килограма. Процентът на мазнини в тялото ми в началото беше 24%, но сега не знам дали има промяна.
Старая се да ходя на фитнес 3 пъти в седмицата - 2 пъти за долна част и 1 път за горна част. Единствените участъци, по които забелязвам видими излишни мазнини са долната част на корема и по дупето и задното бедро. За корема намерих решение, но се дразня изключително много на другия участък.
В двата месеца, в които тренирах с инструктор не съм правила кардио или подобни тренировки, защото според него съм нямала нужда. Днес пробвах HIIT, като си мисля, че това би помогнало да изчистя ненужните мазнини.
От 1 седмица следя доста по-строго храненето, тъй че май остава само да ми дадете съвет за тренировките.
Дайте идеи как да се справя с досадните мазнини.
Благодаря предварително!

Целиш се в два заека едновременно. Не че е невъзможно да качваш мускули и да сваляш мазнини едновременно, но не е оптимален вариант за нито едното от двете.

От друга страна, по важното в случая е, че си все още начинаеща и тренираш едва от 3 месеца. Имаш поне още 7 месеца, през които въобще не трябва да мислиш за специфични протоколи за отслабване, качване и какво ли още не. През идните няколко месеца тялото ти и телесната ти композиция ще се промени така да се каже от само себе си.

По-добре е да споделиш как тренираш в момента и според това да ти дадем съвет. Също и как се храниш, тъй като поне половината от резултатите (в зависимост какви са целите) зависят не само от тренировките, но и от храненето.

Извинявам се, че късно прочитам отговора ви, благодаря за отделеното време 🙂

Наложи се да променя доста тренировачния си режим в последния един месец. Прецених, че правя твърде много упражнения, а това не се отразява по определен начин на тялото ми. Реших да се фокусирам върху няколко упражнения, които се надявам да дадат резултат.

Вече се старая да ходя 4 пъти на фитнес - 2 пъти за горна и 2 пъти за долна част. Твърде много се натоварвах в единия ден, който отделях на горна част и затова реших да го разделя на две.

Единият ден за долна правя сумо клекове - 6 серии, 2 загрявка и 4 работни. След това отивам на hip abductor machine (не знам как се превежда на български). За задно бедро правя 2 упражнения - leg curl machine и тяга с прави крака. Завършвам с обикновени клекове с по-тежки тежести и български клек. От тези упражнения правя 4-5 серии в зависимост от тежестите.

Другият ден правя гоблет клек отново 6 серии, 2 загрявка и 4 работни. След това rope pull throug, следва отново тяга, но не с двата крака по едно и също време и step up. Завършвам с напади и хип тръстър. И от тези правя по 4-5 серии. 
В края и на двата дни правя евентуално 2 серии по 12/15 повторения от упражнения без допълнителна тежест за завършек.

Предполагам, че не съм подбрала правилно всичко упражнения. Трудно ми е да разбера кои са подходящи и кои не, затова просто реших да пробвам повече и да видя дали дават, резултат.

Относно тежестите, които използвам - започвам с по-леки и повече повторения и постепенно качвам килограмите, а намалявам повторенията, тоест тренировка тип пирамида. Може би трябва да качвам по-често тежестите, да кажем до сега съм правила тягата с максимум 10 килограма на крак и вероятно е добре да покачвам, но не съм сигурна дали ще е добре да бързам. Не съм пробвала да клякам с лост, защото лостовете в залата са ми твърде тежки все още и използвам само дъмбели или най-лекия лост.

Както споменах следя и храненето и забелязвам, че има резултати, но не чак такива каквито искам да виждам. Ще се постарая още и в тази област. Може би ще споделя за него в отделен пост, за да не става много дълго.

Реших да кача клипчета, защото може и да не съм описала много добре някои от упражненията.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1