Кога е най-подходящото време за кардио?

08.02.18
19:28

Тренирам от около 5 години, винаги съм отделяла време за кардио. Обикновено 20 мин преди и 30 мин след тренировка, един ден от седмицата, в който почивам правя по 60 мин кардио и преса. Но кога е най-подходящото време за кардио и правилен ли е моят подход?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 08.02.18 19:35.

08.02.18
22:21

Сутрин на гладно или  след силова тренировка!

Каква е основната ти тренировка (тази между двете сесии кардио) и какви са ти целите?

17.02.18
18:45

казано от Тихомир Велев на 09.02.18, 10:46:

Каква е основната ти тренировка (тази между двете сесии кардио) и какви са ти целите?

Целта ми е да се изчистя и урелефя,тренировката ми между двата интервала кардио е около 50/60мин като винаги е със суперсии и високо интензивна.

Ако както описваш, целите ти са изцяло свързани с намаляване на телесните мазнините, то няма особено значение къде ще е кардиото.

Тези 20 минути преди тренировката могат да се пишат към загрявката, макар и в малко по-удължен вариант. За малко по-добро възстановяване, кардиото след тренировката е по-добре да се измести с няколко часа напред или в отделен ден, но пък тук вече е важно и с какво време разполагаш и как можеш да организираш тренировъчната си седмица.

Но пак, при твоите цели... не бих го мислил толкова.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1