08.02.18
20:14
От скоро се върнах в залата , момче на 18 години съм , 180 см 75 кг и целта ми е да изчистя мазнините по гърдите и паласките . Ям по 5 пъти на ден , като закусвам обилно с палачинки от пълнозърнесто брашно с кашкавал или банан , обядвам и вечерям риба или месо с някаква гарнитура , преди и след тренировка пия bcaa , а вечер преди лягане един протеинов шейк . Не знам колко калории стават , мисля че към 2500/3000 .
Дали да огранича яденето и да го правя в период от 12 до 7 , а през останалото време организмът да гладува . Не мога да правя сериозни физически упражнения , тъй като все още съм в началото , а се връщам и с много сериозна травма на ръката , отделно съм астматик и като правя кардио , понякога оставам без въздух и ми отнема доста време да се върна обратно във форма . Ще съм много благодарен да чуя някой съвет , какви тренировки да правя и как и колко да се храня !
09.02.18
10:44
При 180 см и 75 кг не съм много съгласен, че целта ти трябва да е чистене, освен ако не си skinny-fat, при това в сериозна степен. Но дори и в този случай, при подновяване на тренировките след дълга пауза, калорийният дефицит и чистенето не е най-удачната стратегия.
Дали да увеличиш или намалиш храната е невъзможно да ти кажем при оскъдната информация, която си дал. Според теб, това че си написал, че ядеш кашкавал, дали ни дава информация колко кашкавал е? Въпросът ти звучи “Ям кашкавал, много ли е и да го намаля ли?” 🙂
Контролирай количеството храна според това как се мени теглото ти във времето, като освен кантара хвърляй и по едно око в огледалото. Ако качваш твърде бързо (повече от 0.5 кг на седмица), намали малко храната. Ако сваляш, увеличи я и т.н.
Дали и колко време в денонощието ще гладуваш е дребен детайл при еднакво общо количество храна. Гладувай колкото ти е кеф и както най-добре това се вписва в ежедневието ти.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.02.18 10:45.