11.02.18
21:07
Здравейте,
От около година се старая да спазвам НВД, както и да тренирам(във фитнес или вкъщи,но интензивно).Имала съм периоди, в които нарушавам този режим или спирам да тренирам, или и двете, но, тъй като така или иначе никога не съм се хранила с джънк, сладко или тестени изделия в някакво особено количество, не съм имала кой знае колко вредни хранителни навици, към които да се върна, не съм и качвала(най много 1-2кг). От 68 станах 64,сега съм 60кг, смятам по-нататък да сваля още 5,164 см.
Тъй като не искам цяла вечност да не ям въглехидрати и да броя калории, въпросът ми е как е най-добре да се случи преминаването от НВД към равномерно балансирано хранене без качване на тегло? Възможно ли е да се увеличи количеството на храната, тъй като понякога ми идва прекалено малко и съм постоянно гладна, или това трябва да е за сметка на наличието на въглехидратни храни?
Наясно съм, че калорийният баланс за човек, който иска да поддържа тегло е по-висок отколкото за човек, който иска да отслабва, но изпитвам леко панически страх поради факта, че в главата ми повече калории=повече кг.
12.02.18
09:41
Как да преминеш от НВД към РБД? Просто увеличи въглехидратите и намали мазнините, толкова е просто. Няма някакъв специален протокол.
Дали ще качваш или не зависи от най-вече от калорийният прием, без значение дали всички калории са изцяло от мазнини, изцяло от въглехидрати или изцяло от протеин.
изпитвам леко панически страх поради факта, че в главата ми повече калории=повече кг
Това е така и няма какво да направиш по въпроса. Просто контролирай общото количество храна за деня според това как се променя теглото ти . Ако се покачва, а не искаш да се покачва, намали храната с малко.