Счупване на друга метакарпална кост

АС

13.02.18
11:51

Здравейте,искам да ви помоля за мнение и евентуално съвет.Преди 9 дни пострадах по време на мач при удар с противников състезател и съответно получих фрактура на метакарпална кост на лявата ръка(по диагноза:’‘счупване на друга метакарпална кост’‘..костта,която се намира над средния пръст).Снимаха ме,след което ме гипсираха-плантарно,ако използвам правилния термин (от горната страна на пръстите).Гипсът обхваща всички пръсти,с изключение на палеца и достига до лакътя.След което ми казаха,че понеже било костна фрактура,имало шанс за разместване и може да се наложи операция.На прегледа се оказа,че при спадане на отока има леко разместване и скъсяване и се налага операция.Въпросът ми е наложителна ли е операцията и какви са последствията,в случай че не се подложа на нея...По-голям ли е рискът от повторно счупване,ще има ли сериозни ограничения в обема на движение и ако има къде точно ще се появи това ограничение и най-вече как да процедирам оттук нататък,ако не правя операция.Пускам 2 снимки,едната е веднага след гипсиране,другата е от вчера (8 дни след счупването).Благодаря предварително за отделеното време.

13.02.18
14:48

Разместването се вижда и без да си специалист по образна диагностика, така че операцията не трябва да я отлагаш. След нея, ако лекаря си свърши работата както трябва, ще имаш някакъв перидо на възстановяване, рехабилитация и после всичко ще си е както е било преди, тоест ръката ти ще е нормално здрава и използваема.
Да не оперираш разместена фрактура, когато лекар ти е казал, че е за операция е меко казано глупаво.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1