03.03.18
21:29
Здравейте на всички! Аз съм Корина/Кики/Кори/Рейвън. На 20 години, студентка в Пловдив, родом от Варна.
Тренирам отдавна, но наскоро започнах съвсем сериозно да се занимавам с фитнес и здравословно хранене. Преди тренирах около 8-9 години плуване, като имах моменти, където спирах за няколко месеца и след това всичко наново. Имаше съвсем кратки периоди, където тренирах в домашни условия, но след това приключих изцяло.
Докато не настъпи един момент, в който исках да направя огромна промяна в себе си не само физически, но и психически, понеже се изморих от това да не се харесвам (нито начина по който изглеждам, нито хранителните ми навици) и постоянно само да мечтая за перфектното тяло. На мнение съм, че хубавата храна и физическа активност влияят доста на начина, по който ние се чувстваме и че тялото е нашият собствен “рай” и трябва да полагаме нужните усилия, за да го караме, то да се чувства добре и да бъде в оптимална форма,както и разбира се, ние да се чувстваме в хармония със себе си.
Поради тези причини създавам този дневник. В него ще описвам физическата си активност, хранене и като цяло всичко, което сметна за важно относно промяната, която искам да направя в себе си.
Много ще се радвам, ако някой има желание да се включи относно даване на съвети свързани с тренировките, храненето и просто изказване на лично мнение С: ! Понеже нали за това сме тук, да се развиваме заедно 🙂 !
И разбира се, не на последно място-целта ми е: изчистване на мазнини, орелефляване, създаване на по-добри хранителни навици.
04.03.18
20:27
Движение за днес: без тренировка, понеже съм малко у Варна при мама и тати, пък и времето още е доста лошо за фитнес :/ (много сняг, много лед, ужас...) когато се прибера в Пловдив почвам пак яко тренировките. Ходене пеша-около 2-3 км, малка разходка до супермаркета + пазаруване и домашни занимания.
Хранене: - двойна доза протеин на прах muscletech 100% whey advanced
-консерва риба тон на flabo + малко зеле 61 гр и прясно изцеден лимонов сок + черен и червен пипер за вкус
- протеиново барче - fit spo slim chocolate brownie
- доматки черита 200 гр. + малък морков + био тофу gerauchert 80 гр., овкусени с прясно изцеден лимонов сок + черен пипер
-115 гр salza sticks
*Калории* -1395
*Протеин- 131
*въглехидрати- 125.5
*мазнини-39.7
вода за деня-3 литра
Мнението беше редактирано от Raven на 04.03.18 21:29.
04.03.18
21:27
Добре дошла и успех с целите 🙂
Много ти благодаря! 🙂
05.03.18
08:31
Интересен дневник ще бъде това успех!
Благодаря ти!
05.03.18
19:06
Добре дошла и от мен! 🙂
Надявам се, че ще ти е полезно воденето на дневник тук.
05.03.18
19:16
Добре дошла и от мен! 🙂
Надявам се, че ще ти е полезно воденето на дневник тук.
Много ти благодаря! Определено ще е от голяма полза!
05.03.18
21:38
Движение за днес : без тренировка, само в нас малко ходене насам натам, около 1 км? Утре пътувам обратно за Пловдив,че многоооо се отпуснах с храната във Варна (малко от това, от онова, крекерче от това и ядки в малко по-големи количества) и хич не ми харесва :/ сряда си влизам в пътя отново, фитнес + храна, всичко на 6. Утре си бях планирала да имам чийт мийл, но ще видим, първо смятам да се измеря и се надявам да не ме изненада кантара неприятно. Преди да се прибера във Варна, бях 54,4 кг (168 см съм висока) и от миналата сряда, малко кривнах от пътя и започнах да си надвишавам калориите за деня, но не надвишавах 1800(предишните ми дни калориите варираха между 1300-1400,днеска са доста повече) . Нооо, всичко се надявам да е добре, въпреки това...
Храна за деня:
-двойна доза протеин muscletech 100 whey advanced
-56 гр сурово зеле +102 гр домат + био тофу gerauchert 55 гр, овкусени с прясно изцеден лимонов сок, черен и червен пипер
- fit spo slim bar hazelnut, златна добруджа крекери пица 25 гр
-4 белтъка М, домат 81 гр, овкусени с прясно изцеден лимонов сок + черен и червен пипер
- сурови бадеми - 80 гр, сурово кашу-80 гр
Вода за деня-3 литра
Калории-1770
Протеин - 142.5
Въглехидрати-86.4
Мазнини-98.5
Мнението беше редактирано от Raven на 05.03.18 21:40.
07.03.18
19:59
Движение за деня: ходене пеш,7 км
Тренировка: Бедра и прасци
кростренажор-15 минути
лег преса-3х15
напади с дъмбели-3х14
римска тяга с дъмбели-3х15
сгъване от легнало положение на машина-2х15,1х12
абдуктор+адуктор-6х15
повдигане на пръсти-3х20
Като цяло денят беше страхотен,много слънчево,топло и лъчезарно ,толкова е хубаво да си направиш тренировката и да си удовлетворен от себе си. Също,за щастие,кантара показа,че съм 54,0 кг ,така че снощи,както планирах си направих чийт мийл-а,като днес ми е fasting деня,но се чувствам доста добре и изпълнена с много енергия,половината ден беше прекаран навън в разходки,пазаруване,не ме свърташе на едно място. После в къщи малко домакинска работа и приключвам деня с книга.
Сън: 22:00-08:00 успях да се наспя добре,макар и да се будех няколко пъти .
Вода: 3 литра
Прикачвам снимка на мацката,която не спира да ме вдъхновява всеки ден ,а именно Alicia Marie.
Мнението беше редактирано от Raven на 07.03.18 20:04.
08.03.18
21:03
Движение за деня: ходене пеш 6 км
тренировка: Гърди,бицепс,корем
////
Кростренажор-15 минути
////
Полу-лег с дъмбели-3х15
Флайс с дъмбели-1х15,2х12
Пек-дек машина-3х15
Сгъване с щанга-3х10
Последователно сгъване с дъмбели-3х14
Вдигане на крака от римско столче-3х10
Коремни преси-3х15
Cable crunch-3х15
Храна за деня:
-двойна доза протеин muscletech 100% whey advanced + суров белен слънчоглед 20 гр
-айсберг салата 24 гр + риба тон rio mare 80 гр,овкусено с пресен лимонов сок
-доза Iso whey zero protein Biotech USA + ябълка 104 гр
-салата айсберг 25 гр + био тофу gerauchert 135 гр,овкусено с пресен лимонов сок
///
Калории:805
протеин:124,6
въглехидрати: 27,4
мазнини: 22,1
Вода за деня: 3,25 литра
Сън: 22:40-08:00 ч,но беше доста разпокъсан
Денят беше доста добър. Новият протеин,който реших да изпробвам пристигна днес -Iso whey zero *Biotech Usa* с вкус на шоколад-тофифи и мога да кажа,че е божествен,като вкус и разтворимост ,както и ми засити глада добре,така че съм доста удовлетворена и доволна.
09.03.18
21:50
Движение за деня: доста малко-3 км,като броя и домакинската работа
Тренировка: Гръб и трицепс
/////
кростренажор-16 минути
/////
придърпване на скрипец към гърди -4х12
гребане с дъмбел-3х20
придърпване от седеж на скрипец-3х12
хиперекстензии-3х15
избутване на скрипец за трицепс,pushdown-4х10
разгъване за трицепс над глава-3х20
/////
Храна за деня:
-двойна доза iso whey zero protein *biotech usa*
-салата айсберг 25 гр ,морков 100 гр,бейби спанак 20 гр,овкусено с чесън 7 гр и пресен лимонов сок + филе от сьомга 125 гр сготвено на фурна с подправки (малко хималайска сол, черен и червен пипер,розмарин,чубрица)
-доза 100% whey advanced muscletech + ябълка 116 гр + alpro soya vanilla flavoured 250 ml
-филе от сьомга 125 гр + бейби спанак 20 гр + пресен лимонов сок
////
Калории: 881
протеин: 142,6
въглехидрати: 51,2
мазнини: 12
Вода- 3,25 литра
Сън-23:40-08:00 ,най-накрая успях да се наспя като хората.
09.03.18
22:04
Гарванче, тази храна- мислиш ли, че е оптимална?
09.03.18
22:09
Гарванче, тази храна- мислиш ли, че е оптимална?
Не изобщо, но тея дни нямам много апетит, колкото и да се мъча да ям :/
10.03.18
21:27
Движение за деня: ходене пеш-4 км
////
тренировка: долна част на тялото
-кростренажор-15 минути
////
клек с щанга-3х15
напади с дъмбели-4х24
римска тяга с дъмбели-4х15
gluteus bridge-4х15
donkey kicks-4x40
step up с дъмбели-3х30
////
Храна за деня:
-двойна доза iso whey zero protein
-градински микс 31 гр (свежи салати Денито) ,бейби спанак 25 гр,риба тон billa 80 гр-овкусено с лимонов сок
-доза iso whey zero protein + ябълка 113 гр + quest bar cookies and cream
-градински микс 50 гр -овкусено с лимонов сок,4 белтъка М -овкусени с малко черен и червен пипер,филийка-протеинов хляб mestemacher (по-вкусен хляб ,никога не бях опитвала <3 )
-Калории: 854
Протеин: 129,9
Въглехидрати: 48,5
Мазнини: 17,9
Вода за деня: 3,50 литра
Сън: 22:40-08:00 ,но отново беше доста разпокъсан...
Днес реших да увелича малко тежестите и съм доста доволна от себе си и още по-мотивирана,че колкото и малко да е, се приближавам до целта си с всеки изминат ден,все пак хубавите неща, изискват време и усилия.
11.03.18
08:16
Аз да е включа пак с въпрос- 🙂 Не изпитваш ли нужда от повече зеленчуци и фибри в храната си? За деня имаш общо 80 -100 гр. зеленчуци. По каквито и да е критерии, това е нездравословно малко. Препоръчителните 5 порции са 400-500 гр., а спокойно може да се яде и повече. Ако те притесняват калориите, то със сигурност няма да ги прескочиш от салата.
11.03.18
11:51
Аз да е включа пак с въпрос- 🙂 Не изпитваш ли нужда от повече зеленчуци и фибри в храната си? За деня имаш общо 80 -100 гр. зеленчуци. По каквито и да е критерии, това е нездравословно малко. Препоръчителните 5 порции са 400-500 гр., а спокойно може да се яде и повече. Ако те притесняват калориите, то със сигурност няма да ги прескочиш от салата.
Принципно тази седмица, признавам ям изключително малко, даже съм изумена от организма си.. Някои пъти глада ми просто ей така си изчезва и не изпитвам никаква нужда да ям, макар че се карам на сила, друг път ям много повече от тези дни. Ще се опитам да увелича приема на фибри и зеленчуци от другата седмица. Благодаря за включването и за съветите! ^_^
11.03.18
20:41
Движение за деня: 4 км ходене пеш + домакински задачи
///
тренировка: рамо и корем
-кростренажор-15 минути
-раменни преси с лост-4х10
-изнасяне на дъмбели напред за рамо-3х20
-разтваряне встрани с дъмбели-3х15
-reverse fly -3x15
-коремни преси-3х15
-вдигане на крака от римско столче-3х10
-планк-3х60 секунди
////
Храна за деня:
-двойна доза iso whey zero protein (biotech usa)
-риба тон billa 80 гр ,филийка-протеинов хляб mestemacher,бейби спанак 25 гр + лимонов сок
-доза iso whey zero protein+ябълка 89 гр + quest bar blueberry muffin
-градински микс (свежи салати-Денито)-70 гр + 4 белтъка-овкусени с малко черен пипер и връхчета копър + лимонов сок
-Калории-828
протеин-129,8
въглехидрати-46
мазнини-15,9
Сън- 23:40-08:00
вода- 3 литра
-Днес отново малко увеличих тежестите,но като цяло деня ми е доста напрегнат,понеже много неща трябва да се свършат,а времето лети бързо и неусетно... Вторник на рожден ден,ще го считам като чийт мийл,но пък сряда е fasting day,така че всичко вредно,което погълна (съмнявам се да е в голямо количество) ще го изразходя цялото в сряда,така че не се притеснявам толкова много.
12.03.18
21:38
Движение за деня: 5,50 км ходене пеш + домакински задачи
/////
Тренировка : без, почивен ден
/////
Хранене за деня:
-двойна доза iso whey zero protein (biotech usa)
-градински микс 100 гр(свежи салати-Денито) + риба тон billa 80 гр + филийка-протеинов хляб mestemacher, овкусени с лимонов сок
-боровинки 125 гр + quest bar cookies and cream + доза iso whey zero protein
- 2 белтъка овкусени с малко копър връхчета, черен и червен пипер + градински микс 60 гр
-Калории:835
Протеин:122,9
Въглехидрати: 54,3
Мазнини: 18,3
Вода : 2,75 литра
Сън:23:40-07:00
През целия ден ми е супер изморено, много натоварено беше, постоянно бягане по задачи-цял ден не се спрях + лекции от сутринта до късния следобед... Добре, че утре съм на рожден ден, че да разпусна малко.
12.03.18
21:44
Рейвънче, младо дЕте си, студентче........к,ви домакински задачи всеки път, ве 😀 Учи, тренирай и се забавлявай. След някоя година, да си жива и здрава, ще имаш достатъчно време за шетане, вЕрвай ми 😉