Горене на мазнини с кардио

20.03.18
14:37

Искам да попитам кой е най ефектният начин за по добро натоварване и по бързо горене на мазнините? Колело или пътека (тичане/ходене)? Преди прекарвах часове само на пътека но после тялото ми беше свикнало с натоварването затова от известно време съм на колело. Потя се, да . Но искам много да се потя за да изчистя всички ненужни мазнини по себе си. Колелото или пътеката са по натоварващи? Все пак на колелото си седнал, но пък те поти, а пътеката се върти на лента (по-лесно е от това да тичаш навън) но не знам, някакви съвети ?

Carbohydrate

20.03.18
16:03

каране на колело не е по-затратно, но е по-щадящо ставите и можеш да се натовариш по-продължително време, а ако е навън, то още по добре)....Качване на стълби и скачане на въже, въртене на обръч, това са все много затратни упражнения, където скачане на въже е най затратно, последвано от качване на стълби.....Разнообразявай, така няма да си психически уморена от тъпото едночасово бягане на пътека или въртене на педали срещу отсрещната стена))

20.03.18
16:57

Клекове. Те най-много ще те потят 😄

Carbohydrate

20.03.18
17:03

да, щеше да е вярно, ако можеше без да спираш да клякаш поне 20 минути)))

Здрасти!

В основата е храненето. 🙂

Дори не е задължително да правиш кардио, за да сваляш тегло. Също така степента на потене не зависи от уреда. Може както да се потиш много на един уред, така и изобщо да не се изпотиш, пак на същия уред.

22.03.18
03:07

казано от BuFu на 20.03.18, 16:57:

Клекове. Те най-много ще те потят 😄

Съгласен...клекове със средна тежест и висок обем , ще горят повече калории от кардиото за много по-кратко време.А потенето изобщо не означава , че се чистят мазнини...всъщност донякъде означава , но не е показател , по-скоро губиш вода , която се възстановява скоростелно при първата чаша вода след тренировка.Доколкото знам , за да чистиш мазнини , кардиото трябва да е винаги на гладно и със средна интензивност , защото ако е висока , то ще гориш въглехидрат вместо мазнина.А пък ако е прекалено дълго , започваш да губиш и мускулна маса.

Мнението беше редактирано от XXL на 22.03.18 03:17.

22.03.18
05:13

казано от XXL на 22.03.18, 03:07:

казано от BuFu на 20.03.18, 16:57:

Клекове. Те най-много ще те потят 😄

.Доколкото знам , за да чистиш мазнини , кардиото трябва да е винаги на гладно и със средна интензивност , защото ако е висока , то ще гориш въглехидрат вместо мазнина.

Да, то за това всички бегачи на къси разстояния са едни тУмбаци, такива.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 22.03.18 05:14.

Спести_ми_глупостта_си

04.04.18
02:36

По- големият процент калории , респективно телесна тъкан се горят чрез телесна топлина и дихателна активност, която е в продължителен период от време т.е не спорт, а разходки , свободно време , работа т.е в случая са важни ежедневните навици, а не краткотрайни периоди на специфична активност .

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1