Има ли надежда или по-скоро не?

Здравейте, надявам се да не пиша в грешната категория, ако го правя се извинявам предварително. От както се помня не съм мръднал с килограмите, а си мисля че късно се захващам да променя това, но без да опитам не бих се отказъл. Вмомента съм на 28 години с ръст 182см и теглото ми е 60км, като никога не съм се занимавал с какъвто и да е спорт освен очите ми да бягат по компютърния монитор. Грубо съм изчислил че ми трябват около 1800ккал дневно, но не знам струва ли си да се захващам изобщо с нещо тъй като някой познати ми казват че вече е твърде късно и съм изтървал влака. Целта ми е проста, да кача необходимите килограми за да заприличам на нещо различно от скелет и след продължително качване на килограми да започна изграждането на мускулна маса и тн. Според Вас твърде късно ли е да се захващам с каквото и да било и ако не е късно бихте ли ме съветвали как да постъпя и може би насока откъде да започна. Благодаря за отделеното време.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 21.03.18 06:25.

Никога не е късно! Почвай да четеш в интернет за правилното хранене и тренировки, първи стъпки (тук има много статии и пуснати теми), ако ти се занимава повече - консултирай се със специалист. Винаги можеш да питаш нещо, тук сме, за да си помагаме. Това дали има надежда зависи от теб самия - ако си решен да заякнеш, го правиш, ако не си - оставаш си с чуденето. Пожелавам ти успех и не слушай тези, които те демотивират!

21.03.18
09:52

Никога не е късно!

Тези 1800 ккал са крайно недостатъчно за да качваш килограми.

Имаш ли някакви травми, заболявания и т.н.?

21.03.18
20:58

казано от Александър Асенов на 20.03.18, 23:42:

В момента съм на 28 години с ръст 182см и теглото ми е 60 кг,...и ако не е късно бихте ли ме съветвали как да постъпя и може би насока откъде да започна. Благодаря за отделеното време.

Има надежда. По-скоро да, ако тръгнеш на фитнес и спазваш добър хранителен режим.

2000 калории е минимума за нормален възрастен човек с нормално ежедневие.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1