22.03.18
21:04
Здравейте,
След дъълга почивка, поради две физически травми в ставите - бих искал да се допитам до Вас, за работещи и качествени добавки, нещо по-ново и по-добро излязло на пазара в последните години.
Цената не е фактор при избора, а качеството!
Ще започна с леки упражнения в нас, йога... (фитнеса малко по-нататък), но като си знам слабите места (чести травми, халтави стави) - имам и една която не е отшумяла от 16мес - удар по ахилеса, предполагам все още има възпаление (болки при продължително ходене или претоварване, шофиране).
Та, какви добавки бихте препоръчали? Пил съм последно Анимал Флекс - имаше някакъв ефект, но реших да пробвам нещо по-ново.
Последно това ми похвалиха - водят се че се усвояват на 95% (NTC - Nutrient Transport Concept , технологията патентована от PM International - повишава биоусвояемоста.) - не исках да са разтворими (заради киселините в тях и агресията към емайла), но казват че така повече се усвоявало. Вярно ли е това? В момента съм по-скоро за капсулна форма, но ако колагена е без вит С - ОК. Отделно ще приемам на капсули (за по-добра усвояемост) вит С.
Състав (3 g - доза)
глюкозаминсулфат 500mg
хондроитинсулфат 267mg
Vit C 60mg
Zinc 1,5mg
Cooper 150µg
-качвам линк от офиц.страница: https://www.pm-international.com/gb/shop/fitline-nutritional-supplements/fitline-nutritional-supplements/special-products/joint-health/?TP=276457
2. Отделно и качествен колаген засега съм се спрял на Great Lakes Gelatin (доста го хвалят) - два вида са (оранжев и зелен):
http://greatlakesgelatin.com/storefront/buy-products/beef-gelatin.html
Може би нещо противовъзпалително трябва да приемам?
Пп. Приемал съм доста време Флекси, но не мога да кажа, че имах ефект /+Вит.С/, а и предвид ниската му цена...
3. По-натам като засиля темпото ще си поръчам и аминокиселини/протеин, за да нямам дефицити от тази гледна точка, че не консумирам много месо и протеини.
Кои сертификати са важни за качеството на добавките?
Темата беше редактирана от hakama на 22.03.18 22:11.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече