С правилна скорост ли ,,чистя''?

23.03.18
09:16

Здравейте и предварително благодаря на всички отзовали се.
На 31 години съм.Стаж 15+ години.
От 15 години си казвам ,,това лято вече ще извадя пресата’’ и съответно нищо не правя и си стоя мазен кит.... 🙂
Тази година от януари започнах кардио, изчистих кофти храните и т.н.
На всяко 23-о число се тегля и меря за да следя накъде се движат нещата.
На 23.02.2018 год. съм бил 88,5 кг. и 96 см. талия.

Днес(23.03.2018 год.) вече съм 85,5 кг. и 93,5 см. талия,като има и по 0,5 см. по-малко на ръцете.Тоест, за месец съм свалил 3 кг. тегло, 2,5 см. талия, дясната ръка не е мръднала, лявата е паднала с 0,5 см.
Категорично има визуална промяна, някакви невиждани досега вени по ръцете се появиха.
Режима ми на хранене не е от най-правилните, но гледам да се храня чисто, тотално съм премахнал всякакви сладки,теста,газирано,чипсове и подобни боклуци.Позволявам си по 1-2 големи ракии на седмица.Храненето ми е на око, но смятам че 1,5 гр. белтъчини на кг. тегло ги докарвам.
Единствено си позволявам веднага след тренировка на крака+прасец и след гръб да изям едно малко 100 гр. шоколадче(и аз съм човек!)
Сутрин след ставане и след тренировка пия по 15 гр. БЦАА.
Тренирам в режим 2:1.
Първи ден- силова тренировка(гърди примерно)+10 мин. кардио на около 120 пулс.
Втори ден-корем+30 мин. кардио на около 120 пулс.
Трети ден-почивка
Четвърти ден-всичко наново...
От добавките сега правя 1 месечен курс с йохимбин и 1 месец ацетил л-карнитин и после почивка 2 седмици.От днес започнах и липотропни бърнари.
Въпроса ми е, правилна ли е тази скорост на изчистване?

Благодаря!

Темата беше редактирана от fe2_vanio на 25.07.18 11:21.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

На този етап, според научната литература темпо на отслабване, което да пази максимално мускулната маса (наред с другите нужни за това фактори), е някъде около 0.5 до 1% от телесното тегло на седмица. Т.е. ако си 90 кг, между 0.45 и 0.9 кг на седмица е окей.

Дали да клониш повече към 0.5 или 1% зависи и от това колко всъщност излишни телесни мазнини имаш. Колкото повече за “чистене” имаш, толкова по-бързо темпо можеш да си позволиш. Съответно колкото си “по-чист”, толкова по-бавно трябва да подходиш.

Така че, да, в твоя случай темпото е приемливо.

23.03.18
12:27

Благодаря за отговора!
Ами...да,доста съм мазен, шкембе, паласки-трагедията е голяма!В края на лятото ще публикувам резултати, обещавам!
Нека Силата бъде с Вас!

23.07.18
21:44

Здравейте.Резултатите 4 месеца по-късно:
Тегло- 77,8 кг., талия-85 см., тоест от февруари съм свалил 10,7 кг. и 11 см. от талията.Разликата гръдна обиколка-талия-29 см.Дотук долу-горе бива, защото гръдната обиколка е мръднала само 1 см. надолу, но дясната ръка е 2 см. надолу(плаче ми се),лявата е 1,5 см. надолу. Като цяло ритмично и бавно си свалям и съм доволен от визуалния резултат,предвид че допуснах много грешки в суплементната част и кардиото, но се появи друг проблем.Кожата по корема ми е някак увиснала и се разтяга като ластик.Имате ли някакви идеи как да минимализирам този проблем?
п.с.Заложил съм до 31.08 чистя каквото изчистя и приключвам с кардиото за годината!

Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 23.07.18 22:12.

23.09.18
09:39

Такааааа, както обещах на края на ,,чистенето’’ ще напиша финалните резултати:
Тегло-75,6 кг.
Гръдна обиколка-111 см.
Талия-83,5 см.
Разлика Гръдна обиколка-Талия-27,5 см.
Дясна ръка-38,5 см.(сраааааам).
Лява ръка-38 см.(много срааааам).

Равносметката спрямо началото на ,,чистенето’’ преди точно 7 месеца:
12,9 кг. по-малко тегло.
12,5 см. по-малко на талията.
2,5 см. по-малко на дясната ръка.
2,5 см. по-малко на лявата ръка.

Финални размисли и страсти:
Горните плочки се появиха, още 3-4 см. от талията и долу ще се появят.Сметката излиза,че на свалени 6 кг. и 6 см. от талията, губя по около 1 см. от ръцете, а приблизително на всеки свален килограм, свалям по 1 см. от талията.Като грешка отчитам, че в първите 5 месеца правих повече кардио от необходимото(15 мин. тичане след силова тренировка и 30 мин., когато не съм правил силово, а само корем и кардио).От повечкото кардио ръцете ми се стопиха много.Напипах правилната методика не сваляне.До догодина ще гледам да не се освинвам и от края на февруари започвам пак и догодина пълен six pack ще изкарам.Сериозно ще поработя върху ръцете, че са станали срамно малки, иначе вените яко са излезли.
Живи и здрави да сте всички, за това лято от мене толкова!
Нека Силата бъде с Вас!

Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 23.09.18 10:36.

23.09.18
10:40

На 75кг, очакваш да имаш 45см ръце ли? Пусни снимки преди и сега. С тази мания по плочки ще се побъркате. Явно никой не иска оформен гръб и крака, важни са втори, трети ред и прочие плочки.

23.09.18
10:56

Тази снимка е от вчера(22.09.2018), от началото нямам.Плочките не са мания, просто се дразня, че тренирам,внимавам какво ям....и в същото време да имам шкембенце, дразни ме просто....
Има и друг момент, от свалените сантиметри на талията, кожата ми се разтяга като ластик, много грозна работа.Догодина от февруари започвам да се мажа с кремове разни в тази посока.

Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 23.09.18 10:58.

Проблемът ти е, че нямаш мускул, не че имаш въображаемо шкембе.

23.09.18
11:31

Сигурно си тренирал по сплит и си наблягал на скрипци, сгъване и разгъване?
Колко си висок?

23.09.18
13:36

178 см. съм висок.Тренировките от 23.02 до 23.07 бяха:
1-и ден: гърди, 15 мин. кардио
2-и ден:корем,предмишница, 20 мин. кардио
3-и ден:почивка
4-и ден:гръб, 15 мин. кардио
5-и ден:корем и предмишница, 20 мин. кардио
6- ден:почивка
7- ден:рамо,трапец, 15 мин. кардио
8- ден:корем и 20 мин, кардио
9- ден:почивка
10-и ден:ръце, 15 мин. кардио
11 ден:корем, 20 мин. кардио
12 ден:почивка
13 ден:бедра и прасец
14 ден: корем и предмишница, 20 мин. кардио
15 ден: почивка

После всичко наново, като от 23. юли вместо съответно 15 и 20 мин. на бягащата пътечка ги намалих на 5 и 15 мин.
След всяка тренировка пия по 20 гр. БЦАА.
Доста почивки имам, но от 8 години съм с диагноза множествена склероза(неврологично заболяване) и лекарите са ми казали 100 пъти да не се претоварвам много и повечко да си почивам.
Като цяло наблягам на свободни тежести и имам по 1 упражнение на скрипци при всички мускулни групи.

Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 23.09.18 13:59.

23.09.18
14:11

А преди да започнеш да “чистиш” как тренираше?
Не са много почивните ти дни, а са ти излишни половината тренировки.
Ако си нямал мускули под мазното, само с отслабване не се получава нищо, особено ако имаш ген да задържаш мазнините в корема.
Моя случай е сходен, когато съм бил просто дебел без мускули, ми се е налагало да свалям по 15-16кг за да видя някаква преса.

Деян

23.09.18
14:33

Според мен пък, не е като да няма мускул. Рамене, ръце-като лостаджия си е отсЕкъде. То на тези кила и при този ръст, и телесни мазнини, няма и как да е повече.

23.09.18
14:54

Дидо, не разбрах какво имаш предвид. С 15 год “стаж” на 1.79м колко кг трябяа да е според теб за да има преса, 60кг ли?

Деян

23.09.18
15:44

казано от Brown Bomber на 23.09.18, 14:54:

Дидо, не разбрах какво имаш предвид. С 15 год “стаж” на 1.79м колко кг трябяа да е според теб за да има преса, 60кг ли?

Не за пресата, а това, че едва ли не никакви мускули нямал.

25.09.18
15:33

Не знам за пресата, ама вчера след вечеря изядох едно парче баница с намазан отгоре мармалад!След 8 месеца на лишения ми дойде много добре!!!

25.09.18
16:00

казано от Deyan на 23.09.18, 15:44:

казано от Brown Bomber на 23.09.18, 14:54:

Не за пресата, а това, че едва ли не никакви мускули нямал.

Ами не, няма. Има малко ръце, рамо и прасец и дотам, виж например врата, че и бедрата вероятно като гледам как стоят шортите.. Сега вярно е, че повечето тук сме дебелаци, но това си е пример за непропорционалното развитие от сплита.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1