28.03.18
16:20
Здравейте,
Много ми допадат груповите тренировки - кросфит, бодибъмп, кросфит, спининг. Посещам ги 4 пъти в седмицата, но се чудя дали ще са ми достатъчни, за да отслабна 🤔 Също съм и в калорииен дефицит. Просто ми е интересно какво е мнението ви за груповите тренировки.
29.03.18
10:22
според мен за отслабване за ок
Но ако искаш да направиш някой мускул за да изглеждаш по-добре - няма по-добро от силова тренировка.
А и на нея се горят доста повече калории, повишава се издръжливостта.
Казвам това от позицията на човек, който започна със силови тренировки, а в момента комбинирам с групова - аеробика.
Супер са груповите тренировки, чувстваш се част от нещо по- голямо, мотивацията е важна.
Иначе щом си в дефицит, ще отслабнеш, тренировките просто ще забързат процеса и ще ти направят евентуално някой мускул и по- тонизиран вид.
За да изглеждаш добре, силовите тренировки не са единственото възможно средство, аз емпирично да кажа, че в залата, която посещавам, мацките от спининг групата са с най- яките дупета и крака (и нагоре не са лоши), а във фитнеса не ги виждам изобщо да идват да клякат. Може и да клякат на друго място или по друго време. А и в кросфита си има достатъчно силови елементи.
Относно издръжливостта, мисля че точно спининг и кросфит могат да ти дадат доста.
Мнението беше редактирано от Димо на 29.03.18 10:36.
Груповия кросфит е глупост. А колко е кросфит е съвсем отделен въпрос, ама пак е глупост де.
Всички други групови са ок за начинаещ да придобие някаква начална издръжливост.
Що да е глупост бе Наде? Може би зависи от треньора и от мястото, но каквото съм виждал да ги правят в Ботев и в Лаута Арми, бая си е интензивно.
За интензивното не говоря избощо. Просто си представи как събираш най-лелестите лели от твоя офис, слагаш ги една до друга и почват да правят кросфит комплекси... Повечето хора, които не са тренирали от ранна възраст имат потресаваща координация и физическа култура като цяло. Кросфита пък изобщо не е лъжица всяка уста.
Да маат Зумба, Мумба, Бумба и квото там са си кръстили курсовете пичките, за да не плащат за лиценз и да си живеят щастливо.
Напротив! Моите първи стъпки към физическа активност преминаха в 18 месеца групови тренировки. Ходех на Зумба, Степ, Боди шейпинг и Пилатес. Тогава си изживях и най-големия прогрес - 45кг надолу за този период от време. Супер си ми беше - валяхме се една камара тюлени и грухтяхме яко там - зарибено е като има и други неможачи. Обаче, дори след като съм правила опити да кросфитя на ниво под начинаеш, не бих се пуснала на групова. Не виждам как някой начинаещ ще има физическите качества да не се осакати на такава тренировка.