Нищо не разбирам

28.03.18
20:44

Здравейте, никога досега не съм тренирал сериозно, но искам да се захвана. Но не разбирам нищо, търсих в нета и пак нищо конкретно не намерих. Какво искам:
- Искам да натрупам мускулна маса, но не искам да ставам някаква огромна батка без врат.
- Не искам да ползвам някакви химии и т.н.
- Протеина, който се продава химия ли е? Трябва ли ми?
- Ако си направя татуировка сега, някой ден като натрупам мускулна маса ще се развали ли? Обратното също - ако се направя татуировка докато имам мускули и след години реша че не ми се тренира?
- Ако един ден реша да спра да тренирам ще ми увисне ли кожата, защото съм чувал че е случва?
- Живея в провинцията където няма фитнес. Зимата удобно ли е да тренирам в нас на затворено пространство? (тя свършва, но просто ми е любопитно, защото съм чувал че няма никакъв ефект ако не е на свеж въздух)
- С какви упражнения да започна, как да подходя? Какви са тия “дни за крака/бицепс” и т.н. Не мога ли просто да си правя всичко?
- Какви диети спазвате вие? Алкохол пиете ли?

Здрасти, може да погледнеш тези ръководства за начинаещи.

- Искам да натрупам мускулна маса, но не искам да ставам някаква огромна батка без врат. -> Качването на мускулна маса не е като гъби след дъжд. Бъди спокоен. 🙂
- Не искам да ползвам някакви химии и т.н. -> чудесно, не е и нужно
- Протеина, който се продава химия ли е? Трябва ли ми? -> не е химия, ако под “химия” визираш анаболни стероиди, но не ти и трябва, стига да си набавяш нужното с храната
- Ако си направя татуировка сега, някой ден като натрупам мускулна маса ще се развали ли? Обратното също - ако се направя татуировка докато имам мускули и след години реша че не ми се тренира? -> от теб зависи колко и какво тегло ще качиш, което може да има ефект върху кожата и разпъването й
- Ако един ден реша да спра да тренирам ще ми увисне ли кожата, защото съм чувал че е случва? -> хубаво е да се движиш редовно; това, което си чувал, вероятно касае хората, които след активен период спират да се движат, започват да ядат повече от нужното, не внимават с какво се хранят, качват доста излишно тегло и т.н.
- Живея в провинцията където няма фитнес. Зимата удобно ли е да тренирам в нас на затворено пространство? (тя свършва, но просто ми е любопитно, защото съм чувал че няма никакъв ефект ако не е на свеж въздух) -> да, може да тренираш в домашни условия
- С какви упражнения да започна, как да подходя? Какви са тия “дни за крака/бицепс” и т.н. Не мога ли просто да си правя всичко? -> да, в твоя случай е по-добре да тренираш цялото тяло в една тренировка, хвърли око върху ръководството

29.03.18
20:53

Благодаря за отговорите. Разгледах ръководствата, но всички включват тренировки във фитнес, а както казах с такъв не разполагам. Може би ще си изградя някакъв план от коремни преси, лицеви, бягане, каране на колело и клякания? Също така, искам да попитам какво да закусвам? Както вече разбрахте, живея по средата на нищото и единствените ми възможности за закуска са пици, мазни банички (които така или иначе отбягвам, защото са отвратителни) и прочие. Пробвал съм да закусвам банани, но само след час-два огладнях. Не искам да стоя гладен цял ден, но и не искам да пръскам луди пари за здравословна закуска. Възможно ли е да поддържам някаква форма без толкова планиране? Не искам да ставам “професионалист”, а просто да изглеждам по-добре и да се чувствам по-добре в кожата си, нищо специално, както казах. Може би ще се опитам да ям по-малко боклуци, но не мога да спра напълно, защото трябва да стоя гладен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1