Пълна липса на мотивация за тренировки във фитнеса

02.04.18
17:58

Вече повече от половин година / година не успявам да постигна нищо, освен да увелича работните килограми във фитнеса. Целих тази зима да кача поне 5 килограма (телесни), но и това не успях да постигна. В началото имах много голяма мотивация и желание. Имам стаж във фитнеса 2 години и около 4 години на лостове. От преди постигах целите си с килограмите, но сега ... мисля, че метаболизма ми е много бърз и не мога да приемам по 4000+ калории на ден, за да качвам. Имам дни, в които ги приемам, дори си подпомагам с шейкове (по 700 калории), но не се чувствам добре след толкова храна и се чувствам изморен. Какво според вас мога да направя по въпроса? Каквото и да ям - и най-вредната храна да е (и калорична), въобще не ми се отразява. Как се постигат тези цели в такива състояния?

Темата беше редактирана от fitlover на 02.04.18 18:00.

Здрасти!

Да увеличаваш работните си тежести не е нищо.
Също така само по себе си следенето на теглото като мярка за прогрес, не е достатъчно.
Какво ти казват огледалото, дрехите, снимки, сантиметър, лично усещане?

Спести_ми_глупостта_си

03.04.18
17:41

Пробвай да приемаш повече цяла храна и да изключиш джънка. Може би активността ти е твърде висока и не ти остава достатъчно време за приготвяне на ястия  и спокойно хранене .

04.04.18
10:12

Без дрехи - голям, с дрехи - малък. Невероятно, но факт ... 😄

Смятах да тренирам на лостовете, но и да увелича храненето (разнообразие от първото и маса от второто). Съмнявам се, че ще успея да кача желаните 5 килограма мускулна маса на лостовете, понеже там бих тренирал гимнастически, затова ще остана още няколко седмици в залата, но ... какво да се прави - ще се постарая повече и ще намаля тренировките от 5 на 4 седмично и ще ги разделя на горна / долна част. Мисля, че това е най-добрият вариант, който мога да избера.

Мнението беше редактирано от fitlover на 04.04.18 10:13.

Вие как се мотивирате? Защото има дни, в които просто нямам грам желание да отида във фитнеса

18.04.18
21:44

казано от Георги Димитров на 18.04.18, 19:31:

Вие как се мотивирате? Защото има дни, в които просто нямам грам желание да отида във фитнеса

Непрекъснато преследване на целите , без значение колко време ще отнеме това...няма магическа формула нито за хранителен режим , нито за тренировъчна програма която ще ти донесе големи ползи за месеци или нещо подобно.Мускулатура се изгражда бавно!

18.04.18
21:55

Никой не съжалява за направена тренировка...само за пропуснати.

18.04.18
22:07

Има доста дни, в които нямам никаква мотивация да ходя на работа... Ама ми трябва заплата. Същото е с тренировките- не е нужно да ти харесва всеки път, просто го правиш заради резултатите и ефектите.

18.04.18
22:19

Колкото по-повърхностни и безсмислени са целите, толкова по-лесно се губи мотивация за тях. 
Ако единствената ти цел е да погледнеш в огледалото и да си кажеш “баси, къв съм як и готин”, значи си губиш времето да висиш по фитнеси.
Гледай малко под повърхността на нещата.

Bart Simpson

19.04.18
02:30

казано от Margi на 18.04.18, 22:19:

Колкото по-повърхностни и безсмислени са целите, толкова по-лесно се губи мотивация за тях. 
Ако единствената ти цел е да погледнеш в огледалото и да си кажеш “баси, къв съм як и готин”, значи си губиш времето да висиш по фитнеси.
Гледай малко под повърхността на нещата.

Марги, дали ще работиш за да изкараш пари,  с които да си купиш дрехи, с които да се.чувстваш добре или поне да не те е срам в обществото или ще работиш в залата за да изглеждаш добре или поне да не те е срам в обществото няма разлика за.мен.
Аз съм сигурен, че дори и да си неглежарски тип ти, също искаш да изглеждаш добре и да те приемат добре визуално заобикалящите те хора.
Така че колко по -дълбоко като даже и птиците си решат перата и лъвовете с най- много мускули се.чифтосват първи и ядат първи.
Много ясно,че всичко е за визия, здраве, ми за какво ти е здраве ако нямаш с койда го споделиш и да се радваш на дълголетие сам.......?
Брат, слагаш мускулите, забиваш яката мацка,  всички те уважават.
Красивите хора живеят по-лесно, имат повече възможности, търсят ги повече.
Ся има си и таланти, ама ако нямаш нещо да са ти дали, копанйе брат и така.

19.04.18
09:18

казано от Queen Cobra на 18.04.18, 22:07:

Има доста дни, в които нямам никаква мотивация да ходя на работа....

А при  мен няма дни в които имам мотивация ДА ходя на работа...(мръсна дума,нека да я тръшне чума)...Най-зает съм като съм в отпуска.
Ква мотивация за тренировки,кви 5лв!??Като пък не ти се занимава с тежести,напъни и усилия-ходи на риба,планина...то пък ,ако нямаш грам удоволствие от залата...сausa perduta .

19.04.18
09:20

Абе стига с тая мотивация. Баси глупостите. Ходенето на зала е въпрос на дисциплина и създаване на здрави навици.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1