Направа на фитнес уреди. Помощ с размерите

ВК

03.04.18
00:04

Здравейте!
Първо ще кажа, че ако на някой не му се чете цялото нещо, то може да отиде на последния ред и да види в едно изречение какво искам.
Смятам да си подновя домашния фитнес. Планувал съм направата на 7 неща, но ми трябва малко помощ. Главният проблем е със силовата клетка, комбинирания скрипец и пейката с регулираема височина. Иначе казано - трябват ми размери за такива уреди. Ясно е, че ще пригодя неща според мястото, с което разполагам, но все пак не можах да намеря точно това, от което имам нужда.
Примерно силовата клетка ще ми е висока около 2 метра, отгоре лостовете за набиране ще отиват на около 2.10. Какви размери да я направя вътре, на какви разстояния да са дупките и още много такива въпроси имам. Тоест един вид търся не само точни размери от интернет, ами и идеи дори. Примерно приспособление за кофички как е най-добре да сложа. Идеи за други приспособления, които могат да се направят също така. Въобще знам, че за това нещо мога да прикрепа буквално цял фитнес, а точно такива уреди ми трябват, защото нямам на разположение 200 квадрата.

За пейката. Седалката не ми трябва да се мести. Облегалката обаче да. През какво разстояние дупките, а и като цяло такива специфични неща, както и цялостни размери. Тук едва ли може нещо да се добави, но приемам всякакви идеи.

За комбинирания скрипец ще приложа една примерна снимка, която ми допадна доста. Тук ми трябват доста съвети как да направя всичко. Дори за въжета и макари приемам съвети.


Кратичко казано:
-търся подробни размери за посочените от мен уреди
-идеи за това какво точно да направя и как, за да може да разполагам с колкото се може повече неща, да е колкото се може по-функционално и добре измислено

12.05.18
18:49

Размерите на клетката са по-скоро по твой избор, но е хубаво да отчетеш някои неща.
Аз бих я направил(то щото съм голям майстор..) главно от сглобяеми профили.
Всеки по-дълъг профил да е наставен чраз външен или вътрешен профил, съотетно фиксиран с болтове.
Така ще можеш лесно да я разглобяваш, пренасяш, а дори и да и променяш размерите.

Моята е:
Височина: 230 см при 270 см. таван. Лоста за набиране е на височина 210 см, иначе главата е в тавана.  🙂
Широка: 110 см. до външния ръб на клетката. Става за лостове 220 см. Другите са късички.
Дълбочина: 70 см, но  около 100 см. е по-добър вариант, ако не си съвсем ограничен с мястото.
Скрипец - можеш да ползваш самата ракла.
Дупки - първата с център на 35 см. от пода, следващите на не-повече от 15 см. Разбира се, можеш да ги направиш и по-близо. Гледай да ти паснат като височина за клек, вземане на щангата за преси или преден клек, лег и т.н., но при така разпределени дупки едва ли ще сбъркаш.

При 210 см височина едва ли ще правиш раменни преси вътре в клетката.
И тези от седеж са ти под въпрос, особено ако острани на раклата си сложил дръжки за набиране или нещо подобно. На 210 см. можеш да си сложиш лоста за набиране.

И още нещо, виж сайта на Rogue. Можеш да почерпиш идеи, а и имат размери на уредите си.

Мнението беше редактирано от 6th на 12.05.18 19:57.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1