Застой, фитнес депресия и регрес

12.04.18
18:06

Здравейте отново. Пиша във форума защото имам доста въпроси и теми за коментиране а тук сме много хора и мога да получа много мнения. Знам че на много хора не им е до мен и моите проблеми всеки си има някакви мъки но все пак.. ще започна с това че напоследък честичко преяждам и корема ми се подува не знам какво ми става .. моят организъм по принцип е свикнал на малко храна и така като седна и се натъпча и положението става много зле . Вчера ядох зеленчуци. Много зеленчуци. Въпреки че не са баници или торти на мен пак ми натежа и съжалих. Чувствам се в застой, и ми е малко депресирано. Вчера тренирах крака и хубаво се натоварих за да компенсирам за многото ядене, доволна Съм, но днес тренировката не вървеше. Нямам сила може би защото още не съм се възстановила от вчера .. и тук ми идва следващият въпрос. Странно но хора които си почиват супер много и полагат минимални усилия имат повече прогрес в залата и са по релефни от колкото съм аз .. аз тренирам всеки ден като вторник четвъртък съм и на фитнес и на танци след това (с 1 час разлика) . Старая се да тренирам максимално, да давам всичко от себе си до краен предел, но пак казвам че голям ефект няма .. има но минимален .. докато съм всеки ден в залата .. а повечето не са и въпреки това са по изчистени и по напреднали да го кажем ..
третото нещо е че бях цяла седмица на НВД (под 60гр. въглехидрати ) както знаете , но един фитнес инструктор ми каза че след такова “гладуване” и това че не съм доставяла достатъчно въглехидрати на организма си съм в застой и ми каза една схема за завъртане на въглехидратите. Редувам 3 дни. 1ви ден: 100гр. , 2ри ден - 200 , трети - 300 и така пак отначало . Обясняваше че така ще забързам метаболизма си и ще ми се поизтъни кожата пък да видим след месец-два.
И последното което искам да споделя- често се чувствам виновна след като ям нещо било то вредно или не чак толкова .. като че ли някакви негативни мисли ме обземат а не искам да е така и бих искала наистина вече да му хвана цаката на това да спортуваш достатъчно натоварващо и да се храниш правилно, и да прогресираш и да имаш успехи и резултати. Чувствам се гадно..
п.с. Не искам някой да си помисли че съм някаква луда , или че го правя да занимавам и натоварвам хората с глупостите си- не! Просто споделям във форум който е за спорт и за подобни неща и има много хора които пишат качествени коментари и дават обективни мнения. Бихте ми помогнали ако ми дадете някакви съвети или ако науча “тайната на коремната преса” или нещо такова .. не искам да ме хейтвате или да си помислите нещо грешно. Все пак всеки има такива моменти от време на време, мисля че е нормално.. но се надявам в скоро време да се отърва от целия този негативизъм и нещата да потръгнат на добре.. много често съм чувала подобни изказвания като “силата на мисълта” но наистина ли е от толкова голямо значение психиката и това какво си мисли човек ? Смисъл ако си мислиш добро идва добро, ако си негативен наистина ли идват лоши моменти? Темата стана прекалено дълга и с много въпроси но се надявам да ми помогнете и да ме посъветвате нещо.

Проблемът ти е, че търсиш тайни. Няма такива - всичко е проста математика на калориите. Пробва ли да си смяташ калориите, защото ако не са ти достатъчно ще страда възстановяването ти. Същото важи и за съня - ако искаш хубаво тяло ще трябва да жертваш стоенето до късно вечер. Трябва да намериш и правилната честота и обем на тренировките.
Не е нужно да се чувстваш виновна, за това че ядеш! Ако калориите са точни - всичко е точно, дори и да си яла шоколадова торта.
И в крайна сметка не забравяй, че трябва да си търпелива, защото тези неща отнемат време.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1